Így maradhat sokáig gyönyörű a tulipánod - tippek a tartósításért

A friss virágnál nincs szebb kiegészítő az otthonodban.

Tulipán szezon

Gyakorlatilag a tavasz korai szakaszában minden második lakásban megtalálható egy csokor tulipán. Ez a magyarok egyik legkedveltebb virága, mely instant boldogabbá és színesebbé varázsolja otthonunkat. Annak érdekében, hogy sokáig élvezhessük és csodálhassuk szépségét, adunk a következőkben néhány tippet, melyek segítségével úgymond tartósíthatod a vázába rejtett csodákat.

1. Visszavágás

Érdemes 3-5 centiméterrel visszavágni a tulipánokat, hogy a víz könnyebben és jobban tudja hidratálni őket. Célszerű úgy lekapni a szárak végét, hogy ne egyenes legyen az aljuk, hanem legyen rajtuk egy "ferde él".

2. Megfelelő elhelyezés

A tulipánok nem szeretik a közvetlen napfényt, illetve a meleget sem nagyon, így a radiátortól, fűtőtesttől kíméld őket. Jó, ha gyümölcsök közelében sincsenek, ezek ugyanis olyan anyagokat bocsátanak ki, melyektől megfakulhatnak a virágok - írja a House Beutiful.

3. Vízcsere

Két-háromnaponta cseréld a vizüket, különben elkezdenek lekókadni. A tulipánok szeretik a friss hidratálást - neked csak egy mozdulat, de nekik sokat jelent.

Cikkünk folytatódik...

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!