Olcsó házi takarítószer a konyhából - Ne csak főzéshez használd a szódabikarbónát

Persze hallottunk már a szódabikarbóna csodás hatásáról a sütés-főzés, a gyógyítás sőt a mosás során is, most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogyan segíthet nekünk ez az olcsó konyhai szer a takarításban. Rengeteg lehetőséget találtunk.

A fugákhoz

A szódabikarbóna ecettel kiegészítve hihetetlenül hatásos tisztítószer lehet a fugák takarításánál is. Érdemes ezzel a keverékkel átsúrolni a csempék és a járólapok közötti fugákat egy fogkefével, így garantáltan olyan fehérek lesznek, mintha újak lennének.

Mosogatáshoz

Vízzel keverve remek súrolószerré válhat a szódabikarbóna, amivel a tányérok festését is megóvhatjuk, melyek a folyamatos mosogatás során a mosogatószerek hatására általában egy idő után elkezdenek megkopni. De ha a lábasban leégett valami, akkor sem kell kétségbeesned, ugyanis ha a vízzel elkevert szódabikarbónát felforralod, akkor a leégett szennyeződést könnyen el tudod távolítani.

Fertőtlenítéshez

Egy liter vízhez tegyünk 2 evőkanál szódabikarbónát és 2 evőkanál ecetet. Amennyiben az ecet szagát nehezen tudjuk elviselni, helyettesíthetjük citromsavval is. Ha a pezsgés abbamarad, tegyünk bele 15 csepp teafaolajat. Egy régi fújós flakonba töltve azonnal használhatjuk is, néhány csepp illóolaj hozzáadásával pedig már az illata sem olyan borzalmas.

Oldalak

Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.
Fashion&Beauty
Ez az őszi trend minden stílushoz tökéletes kiegészítőt nyújt.