Olcsó házi takarítószer a konyhából - Ne csak főzéshez használd a szódabikarbónát

Persze hallottunk már a szódabikarbóna csodás hatásáról a sütés-főzés, a gyógyítás sőt a mosás során is, most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogyan segíthet nekünk ez az olcsó konyhai szer a takarításban. Rengeteg lehetőséget találtunk.

A fugákhoz

A szódabikarbóna ecettel kiegészítve hihetetlenül hatásos tisztítószer lehet a fugák takarításánál is. Érdemes ezzel a keverékkel átsúrolni a csempék és a járólapok közötti fugákat egy fogkefével, így garantáltan olyan fehérek lesznek, mintha újak lennének.

Mosogatáshoz

Vízzel keverve remek súrolószerré válhat a szódabikarbóna, amivel a tányérok festését is megóvhatjuk, melyek a folyamatos mosogatás során a mosogatószerek hatására általában egy idő után elkezdenek megkopni. De ha a lábasban leégett valami, akkor sem kell kétségbeesned, ugyanis ha a vízzel elkevert szódabikarbónát felforralod, akkor a leégett szennyeződést könnyen el tudod távolítani.

Fertőtlenítéshez

Egy liter vízhez tegyünk 2 evőkanál szódabikarbónát és 2 evőkanál ecetet. Amennyiben az ecet szagát nehezen tudjuk elviselni, helyettesíthetjük citromsavval is. Ha a pezsgés abbamarad, tegyünk bele 15 csepp teafaolajat. Egy régi fújós flakonba töltve azonnal használhatjuk is, néhány csepp illóolaj hozzáadásával pedig már az illata sem olyan borzalmas.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!