Lyuk a kukán, telefon a fürdőben - Szállodai dolgok, amikről nem tudtad, mire jók

Megválaszoljuk őket.

Szigorú rend

Mindannyian nagyon szeretjük a hoteleket, melyek lehetővé teszik, hogy tartsunk egy kis szünetet a szürke hétköznapok után, és ellazulhassunk. Szeretjük, hogy mindig olyan tiszta, rendezett környezet fogad bennünket, és hogy minden kívánságunkat lesik a körülöttünk dolgozók. De vajon milyen szigorú szabályokat kell követniük az alkalmazottaknak ahhoz, hogy mi ilyen remekül érezzük magunkat egy szállodában? Most eláruljuk nektek melyek azok a különös dolgok, amikre oda kell figyelniük a megfelelő fogadtatás érdekében.

Lyukak a kukán

Annak érdekében, hogy könnyebben és gyorsabban kitudják venni a túlterhelt szemeteszsákot a kukából, utóbbinak pár lyukat tartalmaznia kell az oldalán. Ez azért szükséges, mert így levegőt enged be, és megakadályozza a vákuumhatást. Ennek köszönhetően a zsák nem tapad a kukához, és könnyeb kiüríteni a szemetet.

Fotó:Brightside.me

Biblia az éjjeliszekrényben

Ezt a hagyományt a 19. század végén kezdte el a The Gideons International, akik úgy döntöttek, hogy elküldik a Bibliának egy példányát minden szállodába, annak érdekében, hogy a látogatók megismerhessék a Szentírást. Ezért napjainkban a Korán, a Tóra, és a Biblia ha a vendég úgy kívánja, bármikor a rendelkezésére állhat.

Keskeny ágytakaró

Az ágy alsó részét egy ágysál nevű anyag takarja, mely a szállodaipar széles körben elterjedt tendenciája. Azért alakult ki ez a szokás, mert az ágytakarók nem moshatók olyan gyakran, ugyanakkor az ágyat muszáj lefedni, a higiénikusság érdekében. Az ágysál emellett jelentős pénzeket takarít meg a szálloda költségvetésében, mivel jóval kevesebb rétegből is áll.

Még több szállodai titokért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!