Home&Design

Az ingatlan védelmének lényeges eleme a riasztórendszer

Tulajdonképpen attól függetlenül, hogy egy épület milyen funkciót lát el, a biztonság kialakítása fontos. Amennyiben az otthonunkról van szó, az sem mindegy, hogy mennyire érezzük ott biztonságban magunkat.

A védelem egyik legfontosabb része a riasztó kialakítása

A DEFLOC riasztóközpont szetteket, érzékelőket, távirányítókat is kínál, amelyekkel a teljes szisztéma kiépíthető. Amennyiben olyan modulokat választunk, akár saját kezűleg is megvalósíthatjuk a telepítést, nem szükséges hozzá feltétlenül szakembert hívni, akár nőként sem, ha nem ijedünk meg a kicsit komolyabb kihívásoktól.

Mielőtt azonban minden modult megrendelnénk, fontos, hogy gondoljuk át alaposan, hogy milyen elvárásaink vannak a riasztó működésével kapcsolatban.

A tervezés jelentősége

Attól függően, hogy milyen ingatlanban élünk, el kell döntenünk a szükséges modulok típusát és számát. Egy családi ház esetén például gondolnunk kell arra is, hogy a bejárati, valamint a teraszajtó mellett az ablakok is behatolási pontok lehetnek.

Amennyiben az adottságok és a kialakítás lehetővé teszi, hogy akár az emeleti nyílászárók is gyenge pontok legyenek ebből a szempontból, akkor azokról sem szabad megfeledkeznünk. A nyitásérzékelők mellett az üvegtörés detektálására alkalmas szenzor telepítését is érdemes megfontolnunk.

Egy sokemeletes épületben lévő lakásnál, ha valamelyik közbülső (tehát nem legfelső és nem legalsó) szinten helyezkedik el az ingatlanunk, akkor az ablakokon keresztül nem valószínű, hogy bárki be tudna hatolni. Azonban gyermekes családokban itt is megfontolandó lehet a nyitásérzékelők alkalmazása, hiszen a baleseteket is el tudjuk vele kerülni, ha be vannak élesítve.

Az érzékelők között a mozgásérzékelős szenzorok is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek ugyanis akkor is aktivizálhatók, ha egyébként a nyitásérzékelők nem aktívak, például mert szellőzés miatt nyitva hagytunk egy ablakot. Ezek érzékenységét állítani tudjuk, így a berepülő rovarok vagy a szél által megmozgatott függöny nem fogja aktivizálni a rendszert.

A riasztó az igényeinkre szabható

Nyitásérzékelőt akkor is érdemes beszereznünk, ha szeretnénk akkor is biztonságban tudni magunkat, például egyedülálló nőként, amikor az otthonunkban vagyunk. Éjszakára például nyugodtan bekapcsolhatjuk a nyitásérzékelőket, inaktiválva a mozgásérzékelőket. Ezzel azt érjük el, hogy mi szabadon mozoghatunk az ingatlanban, miközben éles a rendszer, tehát betörést érzékelve azonnal riasztást fogunk kapni.

A vezérlőn keresztül meghatározhatunk különféle zónákat is, így egy kétszintes házban például aktív lehet a rendszer az alsó szinten, míg mi az emeleti hálószobában az igazak álmát alusszuk.

A riasztórendszer akkor a leghatásosabb, ha nemcsak hangriasztással igyekszik elűzni a betörőket. Bízzunk meg biztonsági szolgálatot, akik minden jelzésnél a helyszínre sietnek, hogy elkerülhetővé váljanak a káresemények.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty