Neked milyen volt? Itt vannak a legmenőbb mobilok 2000-ből

Kamerát hírből sem ismertek, kijelzőt nyomokban tartalmaztak, de kígyós játék mindegyiken volt. Emlékszel még ezekre a darabokra? Ma már elképzelhetetlen lenne az életünk a retró mobilokkal, de 20 éve rajongtunk értük.

Retró mobilok 2000-ből

Ma már minden második ember iPhone-nal szaladgál, de az ezredfordulón még javában nem volt ez így. 2000-ben ugyanis még csak nagyon egyszerű, hagyományos billentyűzettel rendelkező mobilokat gyártottak, előfordult egy-egy különlegesebb - kinyithatós, lehúzhatós, fura formájú - darab, de nem volt jellemző. Az alábbiakban összeszedtünk párat a menő retró kütyük közül, melyek 20 éve rendkívül népszerűek voltak.

Nokia 3310

A Nokia - különösen ez a típus - virágkorát élte a 2000-es években, a 3310-esből 126 millió példányt adtak el, ami az ezredforduló legnagyobb száma volt. Valószínűleg mindannyiunknál megfordult ez a darab, amiből egyébként egy modernkori változatot is kiadtak pár éve.

Nokia 8890

A 8890-es volt még a másik legeladottabb teló, ebből 15 millió példány kelt el. A fazon eltért a megszokott Nokiáktól, a letakarható billentyűzet modernnek számított 2000-ben, és akkor még egyedi is volt.

Siemens M35

A Siemens M30-ból és M35-ből is 15 milliót adtak el 2000-ben, a Nokiák mellett ez volt a másik, amiből elég sok szaladgált az ezredfordulón. A dizájn egyszerű volt, semmi extra, mégis remekül kiszolgált bennünk. Akkoriban elvégre még arra használtuk a mobilt, amire hivatott volt: telefonálni.

Ericsson R380s

Emlékszem, hogy nekem is valami hasonló volt az első mobilom, mint az R380s, nem pont ilyen, de tuti, hogy Ericsson. Szintén a menő darabok között tartották számon, szerintem még mindig megvan valahol az enyém is a padláson.

Motorola V100

A Motorola V100-as egészen formabontó volt 2000-ben, nem csak a színe, de alakja és a billentyűzet elrendezése miatt is. Dizájnosra sikerült, ezért nem meglepő, hogy anno sokan szerették, bár úgy emlékszünk, nem volt annyira rengeteg embernek. Talán anno ez számított különlegesnek.

Nokia 6210

Vissza kell kanyarodnunk a Nokiához, mert kihagytuk a 6210-est. A 3310-es után ez volt a másik, ami sok szívet megdobogtatott, és ma is felismernénk bárhol a tipikus külsőt, akár ezer példány közül is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak