Itt a válasz - Reagált a Huawei a Google meglepő lépésére

A számítástechnikai cég kiadta hivatalos közleményét.

A nap, amikor a Google szakított

A Reuters a ma reggeli órákban adta közre, hogy a Google felfüggeszti némelyik üzleti kapcsolatát a Huawei-jel. A gyártócég hivatalos közleményében rögzítette, hogy továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban lévő Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten.

A világcég jelentősen hozzájárult az Android fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte. Mint a termék egyik legfontosabb globális partnere, szorosan dolgoztak nyílt forráskódú platformjaikkal, hogy olyan ökoszisztémát fejleszthessenek ki, amely mind a felhasználók, mind az iparág számára előnyös. A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban kapható Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten. Ígéretük szerint továbbra is biztonságos és fenntartható szoftver-ökoszisztémát építenek majd, annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt biztosíthassanak a felhasználóik számára világszerte.

Alább olvasható továbbá a Google és az Android hivatalos állásfoglalása arról, hogy forgalomban lévő Huawei termékeken továbbra is elérhetők lesznek a Google Play szolgáltatásai:

"Együttműködünk a rendelettel és vizsgáljuk annak állításait. A Google Play és a Google Play Protect továbbra is elérhetők és használhatók maradnak a forgalomban lévő Huawei eszközökön" - áll a közleményben.

Az Android válasza a Huawei felhasználók kérdéseire

A Huawei felhasználók kérdéseivel kapcsolatban és az Egyesült Államok kormányzati intézkedések betartása érdekében:

"Biztosíthatunk titeket, miközben betartjuk az összes amerikai követelményt, a Google Play és a Google Play Protect szolgáltatásai a jövőben is elérhetők lesznek a forgalomban lévő Huawei eszközökön" - írják a cég képviselői.

"A Huawei Technologies ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, mellyel az úgynevezett Entity List-re tette a vállalatot. Megvan a tervünk annak biztosítására, hogy termékeink többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket teszünk az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy mérsékelni tudjuk a döntés hatását. A helyzet ellenére továbbra is elkötelezettek maradunk a magas színvonalú szolgáltatások és termékek biztosítása mellett. Szeretnénk megköszönni felhasználóinknak a folyamatos támogatást, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat és élményt fogjuk biztosítani számukra"

- fogalmazta meg a vállalat a hivatalos álláspontját.

Egy közel mindentudó kütyü, ami elfér a csuklódon.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!