Nyolc lehengerlő ötlet raklapból - ha jól használod, elegáns lesz a design

A raklap önmagában nem egy dekoratív design elem, viszont némi festéssel és kreativitással szuper dolgokat lehet kihozni belőle - bútorokat, kiegészítőket készíthetünk az alapanyagból, ehhez szeretnénk egy kis inspirációt adni.

Lehengerlő ötletek raklapból

A raklap egyiptomi találmány, felfedezése az ókori Egyiptom és Mezopotámia idejére (Kr.e. 1. évezredre) vezethető vissza. Igazán az alapanyag a második világháborúban vált jelentőssé, ugyanis az akkoriban fellendülő ipari fejődésnek köszönhetően rájöttek, a nagy méretű tárgyakat biztonságosan raklapok segítségével lehet mozgatni vagy tárolni. Az abszolút áttörést később ez EUR darabok megjelenése hozta meg. A 60-as években az UIC (Európai Vasutak Szövetsége) szabványosított példányokat készíttetett - így ezek elterjedhettek világszerte - írja Raklap.weebly.com.

Ahogy említettük, a raklap önmagában nem egy dekoratív elem, azonban egyre gyakrabban alkalmazzák a lakberendezők design elemként az otthonokban. Lefestve és kreatív megoldásokban gondolkozva szuper ötleteket, tárgyakat, kiegészítőket és bútorokat lehet kihozni belőle - ha végignézed a galériánkat, te is inspirálódhatsz.

Nyolc design ötlet

Ha bútorokról van szó, főként asztalként funkcionálhat a raklap. Csempész egy kis skandináv hangulatot a lakásba, minden a designon múlik.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Címkék: