Őrülten virágozni kezd az orchidea, ha beveted ezt az egyszerű öntözési trükköt

Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!

Akik kipróbálták azt mondják, hogy működik a trükk

Az orchideák a természet egyik legvarázslatosabb ajándékai közé tartoznak. Több mint 25 ezer fajtájukkal és közel 1000 nemzetségükkel a trópusi esőerdőktől kezdve a sziklás hegyvidékekig szinte minden élőhelyen megtalálhatóak.

Ezek a virágok a hosszú történetük során különleges és összetett beporzás mechanizmusokat fejlesztettek ki, amelyek hozzájárultak rendkívüli sokféleségükhöz.

Az orchideák a lakás, vagy a kertünk igazi gyöngyszemei lehetnek, ha figyelünk rájuk. A galériánkban megmutatjuk a trükköt, amellyel őrülten virágozni fog a növényünk!

Ne feledjük, az orchideáknak légző gyökereik vannak, amelyek a levegőből veszik fel a nedvességet, így ha túllocsoljuk ezeket a gyökereket vagy állandóan vízben állnak megfulladnak. Elég hetente egyszer vizet adni neki.
Kattints a további képekért!

Általában a legtöbb virág vagy növény azért szokott elpusztulni a lakásban, ha nem kap elég fényt, vagy ha nincs eleget öntözve. Nos, utóbbival nem lesz problémád ezeknél a fajtáknál, mivel alig van szükségük vízre.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.