Home&Design

Nem elég csak öntözgetni: ilyen gyakran kell átültetni a szobanövényeket

Egészséges talajban szépen nő a növény. De honnan tudjuk, hogy ideje átültetni szobanövényeinket?

Mindenki burjánzó növényekről álmodik, ám néha előfordul, hogy gondozzuk, öntözzük őket, mégsem az igazi. A szobanövények akkor nőnek szépen, ha olyan környezetben vannak, ahol elég vizet, friss levegőt és napfényt kapnak, de a tápanyagdús talajról sem szabad elfeledkeznünk.

Nem elég az öntözés

Biztos veled is előfordult már, hogy mindent úgy csináltál, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a növény mégis kókadni vagy száradni kezdett, láthatóan kiment belőle az életerő, és nem tudtad, hol ronthattad el. Ilyen esetekben jöhet az átültetés, ami a legtöbb esetben megmentheti a szobanövényt. A talaj tápanyagtartalma ugyanis egy idő után kimerül, és hiába öntözgetjük a virágot, nem fog tudni növekedni. A fáradt talaj a vizet sem fogja jól megtartani, és egy idő után a növény gyökerei is haldokolni kezdenek. Vegyél tehát friss földet, és induljon a tavaszi átültetés!

Milyen gyakran kell cserélni a földet? Ez a növénytől függ. A gyorsan növő szobanövényeket, mint a futóka vagy az afrikai ibolya, érdemes évente átültetni. A lassabb növésűeket, mint a kaktuszok vagy az anyósnyelv, másfél-két évente elég átültetni.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay, Forrás: marthastewart.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!