Nélkülözhetetlen kellékek egy fergeteges kerti bulihoz

Mielőtt belefognánk a szervezésbe, alaposan át kell gondolnunk, hogy mik is azok a kellékek, amik szükségesek ahhoz, hogy partit rendezzünk a kertben. Ehhez előbb meg kell hoznunk egy fontos döntést: milyen jellegű lesz az esemény? Hivatalos vagy családias? Ha megszületett az ítélet, már el is kezdhetjük összeírni a hozzávalókat.

Kerti bútorok

Semmiféleképpen ne hagyjuk, hogy vendégeink egyfolytában álljanak, hacsak nem állófogadást tartunk. Biztosítsunk számukra kényelmes ülőhelyet, ahol megpihenhetnek. Sokan vannak, akik még mindig a fehér műanyagszékek hívei, de lássuk be, sokkal elegánsabb a fa vagy a rattan kerti bútor. A sörpad sem éppenséggel a nívó mintaképe, de ha nincs más, ápoljuk le szépen, és máris kész az étkező részleg. Másfelől ha napközbenre terveztük a partit, érdemes beszerezni vagy napernyőket, vagy sátrat, amik megvédik vendégeidet az erős napsugárzástól vagy a váratlan esőtől.

A főzőkellékek

A bogrács vagy a grill mindig jó hangulatot teremt egy ilyen összejövetelen. Amellett hogy megteremtik a légkört a közvetlen beszélgetésekhez, tökéletes fogásokat varázsolnak az asztalra. A sütés-főzés alapkelléke egy remek bulinak, így semmiféleképpen ne mellőzzük, ha jókedvre vágyunk. Arra figyeljünk, hogy ne a vendégsereg közvetlen közelébe tegyük a bográcsot vagy a grillsütőt, mert képesek fröcskölni, illetve füstölni, és éppenséggel ezek közül egyik se kellemes.

Étkészlet

Nagyon fontos eldönteni, hogy a rendes étkészletet bocsátjuk a vendégek rendelkezésére, vagy maradunk a jól bevált műanyag tányérnál, pohárnál. Az előbbi sokkal elegánsabb és lássuk be, nem sokan szeretnek műanyagból étkezni, viszont az utóbbi amellett, hogy praktikus, fel lehet dobni apró kiegészítőkkel: színes „tulajdonjelző” gumikkal, tányérgyűrűkkel, dekoratív szívószálakkal, vagy már eleve válasszunk különböző színű darabokat. Így amellett, hogy egy kis színkavalkádot varázsolunk az asztalra, biztosak lehetünk benne, hogy mindenki tudni fogja, melyik eszközt használta addig, így nem lesznek kavarodások.

Dekoráció

Manapság igen nagy népszerűségnek örvend az olyan buli, aminek van témája. Ha mi is egy ilyenre készülünk, érdemes olyan dekorációt varázsolnunk kertedbe, ami illik az adott ötlethez. A kerti partikra ajánlott témakörök a víz alatti világ, a dzsungel misztikuma, de akár más nemzetek kulturális hagyományait is pillanatok alatt behozhatjuk saját kis birodalmunkba, például a kínai kultúra a sárkányokkal és a vöröses lampionokkal remek tárgyként szolgál. Másfelől ha nem szeretnénk kötni az ebet a karóhoz, tökéletesen elég néhány dekoratívabb és divatosabb lufi, esetleg néhány benti kiegészítőt is kihozhatunk a lakásból.

Világítás

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Valamikor addig tart a buli, amíg mindenki el nem fárad. Ez általában sötétben következik be, ezért nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő világításról. Az előbb említett lampionok kellemes hangulatvilágítással örvendeztethetnek meg minket, de akár feldíszíthetjük a fákat égősorokkal is. Ezekből is több fajta van, és bár giccsesnek is számíthatna, de a szitakötős égősor a nyár hangulatát teremti meg. A földbeszúrhatós kerti lámpák vagy fáklyák pedig megfelelő fényviszonyokkal szolgálhatnak.

Fotó: themaisonette.net, asianweddingideas.co.uk, backyardsimple.com, landsofwisdom.com, cheapaschips.com.au, lookagain.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!