Mire jó a maradék festék? - Vidám és színes ötletek

Ha a felújításból vagy a nyár eleji barkácsolásból megmaradt egy kevés festék, nem kell beszáradnia, hisz számos ötletes megoldás során felhasználhatod a legkisebb adagot is.

Apró díszek

Ha tényleg csak egy kevés festéked maradt, akkor a dísztárgyaidat turbózd fel. Pár régi befőttesüveg és egy kevés festék mesés vázákat alkothat, sőt a régi, megkopott evőeszközök is lehetnek trendik és vidámak.

Egyszerű és nagyszerű

Praktikus és mutatós megoldás lehet ha a vízkőtől megszabadított, ám foltos cserepeket dekoráljuk ki egy kevés festékkel. A végeredmény egészen elképesztő lehet, ha egy kicsit játszunk a színekkel és a mintákkal is. A másik egyperces tippünk a mécsestartók kidekorálása, hisz a régi üvegek, csorba poharak is izgalmas külsőt kaphatnak, ha egy kevés festéket elmázolunk rajtuk.

Rend a lelke

Ha egy kicsit több alapanyagunk maradt, akkor a sima felületeket, az unalmasabb bútordarabokat is új köntösbe öltöztethetjük. A nagyobb lakberendezési áruházakban szerezhető sablonos szekrényeket is trendi és vagány lakásdekorációvá varázsolhatjuk, de akár még a gardróbunkat is színesebbé tehetjük, ha az eltérő fogasokat egységesítjük egy kevés színes festék segítségével.

Színes bútorok

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A lomtalanítás tárgyává váló széket is megmenthetjük, ha egy kicsit lecsiszoljuk és lefestjük. Bármilyen régi darabból mesés, új tárgyat varázsolhatunk, mindössze egy kis ügyességre és fantáziára lesz szükségünk. A régi, unalmas íróasztalok is feldobhatjuk, legyen szó akár a gyerekszoba darabjáról vagy az iroda kulcstárgyáról, bátran vessük be az ombre technikát.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!