Home&Design

Banánlevélből készült textil, szénszál erősítésű asztal - ezekért a környezetbarát magyar designtermékekért rajongunk most

Ismét összeálltak a magyar designerek és gyártók, hogy közel 100 innovatív terméket fejlesszenek a második design LAB inkubációs program során.

A gyártói tapasztalat és a formatervezői kreativitás találkozása

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2021 tavaszán második alkalommal indította el a design LAB inkubációs programját, amelynek új termékei 2022 első negyedévére készültek el. A programnak köszönhetően hét gyártó-tervező páros kapott támogatást, hogy a gyártói tapasztalatot és a formatervezői kreativitást új termékfejlesztésben ötvözzék. A hat hónapos gyártási folyamatot követően kifejezetten innovatív szériaérett termékek születtek. Többek között újrahasznosítható alkatrészekből készült szobainas, banánlevél huzattal ellátott bútorcsalád, szénszál erősítésű kompozit asztal, sőt kortárs képzőművészeti ihletésű közületi ülőbútorok is, amelyek nemcsak fenntarthatóak, hanem hazai és nemzetközi piacon egyaránt versenyképesek lehetnek. A design LAB inkubációs program sikerességét méltatja, hogy a magyar 360 Design Budapest, a párizsi Maison & Objet és a közel-keleti Dubai Dowtown Design vásár mellet a VIA – francia designintézet – felajánlotta, hogy a termékek bemutatásra kerülhetnek a Paris Design Weeken, amely kivételes lehetőség volt az alkotók számára.

Az elkészült termékekért kattints a galériára!

Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté közreműködésének köszönhetően jött létre a JEAN inas, ami egy mára kissé elfeledett bútor, a szobainas újragondolása. Az alkotás során olyan bútor tervezése volt a cél, amely megállja a helyét mind a lakossági, mind a kereskedelmi és turisztikai szférában. Mindemellett a fenntartható gondolkodásmód kiemelt fontosságú volt, a fém alkotórészek újrahasznosított alapanyagokból is előállíthatóak, az egyes fa elemek pedig minimális hulladék keletkezés mellett gyárthatóak.
Kattints a további képekért!

Március végén lezajlott az idei első Maison&Objet designvásár Párizsban, az eseményen a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt 5 magyar tervező hívta fel magára a nemzetközi közönség figyelmét.

Leadfotó/Fotók: HFDA

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.