Home&Design

Magyar formatervezőkre figyel a világ a párizsi design héten - Fotókon a különleges alkotások

Megnyitotta kapuit Párizsban Európa egyik legnívósabb lakberendezési szakkiállítása, a méltán híres Maison&Objet designipari vásár, ahol 10 tehetséges magyar formatervező egyedülálló alkotásai tekinthetőek meg. Emellett a kiállítással párhuzamosan egyéb kimagasló minőségű és innovatív magyar designtárgyakból is nyílik kiállítás a francia designintézetben a Paris Design Week alatt.

Maison & Objet

Idén szeptember 9-13. között rendezik meg a Paris Design Week központi eseményének számító Maison&Objet nemzetközi designvásárt, amelyet Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvényének egyikeként tartanak számon. Az ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, nagy részben viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek. A hazai designerek így ismét lehetőséget kapnak, hogy szakmai közönség előtt mutassák be az innovatív, fenntartható és progresszív látásmóddal készült egyedi designtárgyaikat. A szakmai zsűri által kiválasztott formatervezők a magyar design jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból és kerámiáiból adnak egyedi ízelítőt.

Maison Objet párizs formatervezés szakvásár lakberendezés mddü

Magyar tervezők a trenddiktáló márkák között

A kiállításon a kiváló magyar alkotások idén is a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hall-ban kapnak helyet. A 70 négyzetméteres kiállótérben 10 tehetséges formatervező darabjai, köztük öt, a Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB programja során elkészült termékek a Budapest Select standon mutatkoznak be. Az idei standkoncepció ötletes térelválasztó megoldásokkal, funkcionálisan különíti el a teret, így még inkább előtérbe helyezi, kiemeli és érvényesülni hagyja ezeket a különleges designtárgyakat. A koncepciótervet leginkább a nyers anyaghasználat jellemzi, valamint a játékos, sejtelmes elemek alkalmazása, melyek bejárása során egyesével, vizuálisan háborítatlanul fedezhetőek fel a formatervezők remekei. A stand része továbbá egy dedikált virtuális sarok, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével nyerhetnek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe, ezáltal pedig a magyar design sokszínű portfóliójába. A Budapest Select stand mellett, a szakvásárral egy időben az MDDÜ első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros szériaérett alkotásai a Valorisation de l'Innovation dans l'Ameublement (VIA) és a Le French Design Galerie – francia designintézet – épületében kerülnek bemutatásra, ami a Paris Design Week egyik hivatalos helyszíne lesz idén.

Maison Objet lakberendezési szakvásár párizs design hét okostelefon fotó mddü

„A Maison&Objet kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket. Az idei kiállítás különösen fontos lehetőség számukra, hiszen hosszú idő után ismét személyesen mutatkozhatnak be a nemzetközi szakma előtt, így olyan értékes kapcsolatokra tehetnek szert, amelyekre akár a későbbiekben is építkezhetnek. A rendezvény új távlatokat nyit a résztvevő formatervezők előtt, amelynek köszönhetően nemcsak ismertségük tekintetében tapasztalhatnak pozitív változásokat, hanem az exportból származó bevételüket is növelhetik. Ezeket a folyamatokat Ügynökségünk egy helyszíni sales munkatárssal is segíti” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Kíváncsi vagy az egyedi magyar alkotásokra? Lapozz a képekért!

Fotó: HFDA/The Sparkle Content

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.