Home&Design

A 3 leghatékonyabb levegőtisztító növény, amit megéri a lakásban tartani

A NASA kutatói szerint ezek a legjobbak.

A legártalmasabb dolgok a levegőben, amik komoly betegségeket okozhatnak

  • Triklóretilén: kis mennyiségben altató hatású, nagy mennyiségben mérgezést okozhat. Régebben oldószerként és ruhaneműk tisztítására használták.
  • Xilol: Lakkok, festékek, ragasztók és rovarirtószerek összetevője lehet. Közvetlenül belélegezve az agyat és az idegrendszert károsítja.
  • Formaldehid: a szmog egyik összetevője, mérgező és rákkeltő hatású.
  • Benzol: oldószerek, gyógyszerek, festékek és növényvédő szerek előállítására használják. Erősen mérgező, növeli a rák és egyéb betegségek kockázatát.
  • Ammónia: mosásnál, festésnél, folttisztításnál, gyógyszerként és műtrágya-előállításnál használják. Maró és mérgező hatású.

A NASA korábban végzett egy kutatást, és kiderült, melyek azok a szobanövények, amik a leghatékonyabban tisztítják a levegőt. A következőkben róluk lesz szó, már mutatjuk is őket.

#1 Tarka sárkányfa

A tarka sárkányfa az ammónia kivételével az összes többi veszélyes vegyületet kiszűri. Ráadásul a vörös szélei miatt nagyon mutatós dísze is lesz a lakásnak.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Instagram

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!