A legstílusosabb nagyméretű szőnyegek az idei télre

Számtalan típusú, anyagú és szálhosszúságú szőnyeg közül választhatunk a téli hónapokra, amik nemcsak puhaságot és melegséget árasztanak majd, hanem stílusos kiegészítővé is válnak otthonunkban. Nagyszerű színfoltjai lehetnek a szobának, elnyelik a lépések zaját, minimálisan hangszigetelnek, de hozzájárulnak a padló hőszigeteléséhez is. Így mindenképp jól járunk egy nagyméretű szőnyeg beszerzésével. Nézzük a 4 legnépszerűbb téli szőnyegfajtát!

Hogyan alakultak ki a különböző szőnyeg stílusok?

Szőnyeget már több ezer éve használnak az emberek a talaj melegen tartása érdekében, és már az ókori törzsek is készítettek ilyen darabokat. Ahogy világunk formálódott, a szőnyegek úgy kezdtek a presztízs jelképévé átalakulni a perzsáknál és a keleti népeknél. Egyre színpompásabb és nagyobb méretű, kézzel szőtt és akár aranyszálakkal díszített darabok is születtek.

Ezt a művészetet később közel-keleti kereskedők hozták be kontinensünkre, ahol hamar népszerűvé váltak a díszes és alaposan kidolgozott nagyméretű szőnyegek.

Nagyméretű hálószoba szőnyeg

Ezek a legstílusosabb nagyméretű szőnyegek a téli időszakra

Sokak nagy kedvence: a shaggy

A téli időszakra tökéletes választás, hiszen vastag, puha és melegséget áraszt, ami ilyenkor különösen jól tud esni a testünknek és a lelkünknek is. Kellemes, selymes tapintásával gyorsan a család kedvencévé válhat. Emellett kiváló dekorációja minden stílusú lakásnak, és praktikus megoldás a hideg padló lefedéséhez.

A shaggyből találunk kis- és nagyméretű szőnyegeket is, melyek szálai elkülönülnek, hurkolva vannak. Szerencsére sokféle hosszúságban és színben elérhető ez az Amerikából érkező fajta, így biztosan megtaláljuk a nekünk tetszőt.

A szőrme szőnyegek

Ezek a darabok puhaságukkal fognak lenyűgözni minden használót. Télen egy nagyméretű szőrme szőnyeg ugyanis tökéletes arra, hogy az egész családunk letelepedjen rá, és társasozzunk vagy csak elszürcsöljünk egy meleg teát.

Szerencsére ma már szintetikus anyagokból is prémium minőségű gyártás készül, így nem állati eredetű szőnyegek széles választékával találkozhatunk a boltokban.

Műszőrme szőnyeg

A gyapjúszőnyegek

A gyapjú rendkívül jó hőszigetelő anyag, így egy hideg padlót is meleggé varázsolhat, emellett könnyen tisztítható, tartós, természetes és kopásálló. Kisgyermekek mellé is tökéletes választás, hiszen igazán strapabíró.

Érdekes tulajdonsága, hogy “levegőszűrőként” funkcionál, mivel képes elnyelni a párát, és amikor a levegő szárazzá válik a lakásban, akkor kiengedi a benne lévő nedvességet. Ennek köszönhetően allergiásoknak és asztmával küzdőknek is előszeretettel ajánlják.

Lakberendezési stílusunkhoz illő, élénk színű és formavilágú darabok közül is válogathatunk, hogy a szőnyeg ne csak praktikus, de stílusos kiegészítője is legyen lakásunknak.

A pamut szőnyegek

Kellemes tapintásukkal szintén a hűvösebb hónapok kedvencei lehetnek. Kifejezetten jó választásnak bizonyulnak az ágy vagy a kanapé elé. Puha és rugalmas felületük jól tisztítható, emellett rengeteg színben, formában és méretben elérhetők. Így legyen szó nagyméretű szőnyegről vagy kisebb darabról, biztosan megtaláljuk a lakásba passzolót.

Hogyan érdemes választani?

A választásnál talán az első legfontosabb mérlegelendő szempont a tisztítás. A fent említett típusok közül a shaggy és a szőrme nagyobb figyelmet igényel a szálhosszúsága okán. Míg a gyapjú és a pamut könnyebben tisztán tartható.

Szőnyeg tisztítás

Ha megvan az anyag, akkor következhetnek az esztétikai szempontok. Nagyméretű szőnyeg választásakor gondoljunk egyfajta háttérként a színére, de ha mégis nagyon feltűnő és extravagáns darabot szeretnénk, akkor a többi berendezési tárgy legyen visszafogottabb! Mindenképp tartsuk szem előtt a megfelelő színkombinációkat és az otthonunkban uralkodó lakberendezési stílust, hogy a tökéletes darab legyen otthonunk új éke.

Napjainkban rengeteg színű, méretű, anyagú és formájú szőnyeget találunk a piacon. Ha kifejezetten téli lakáskiegészítőt keresünk, akkor törekedjünk a melegséget adó, puha és kellemes tapintású darabok kiválasztására, hogy meghitt és bensőséges hangulat lengje be lakásunkat.

Fotók: 123rf.com

Oldalak