Nyári lakberendezési trendek - előnyben a rattan, a fonott és a horgolt kiegészítők

A következő szezonban hódítanak a természetes anyagok, neutrális színek és minden, ami rattan, raffia, nád. Mutatjuk a 2021-es nyár legfontosabb lakberendezési trendjeit.

Lakberendezési trendek - 2021 nyár

A tavaszi szezonban a kézzel készített táskák és a makrámbőrből, szőtt szalmából és a raffiából készült kiegészítők söpörtek végig a kifutókon - ez az irányzat annak a kézműves munkának a folytatása, amelyet a 2020 tavaszi kollekciókban már láthattunk. Az olyan természetes anyagok - mint a rattan, a nád és a raffia - azonban nem csupán a divatban, hanem a lakberendezésben is tarolnak - az idei nyári évszakban legalábbis biztosan.

Hosszú múltra tekintenek vissza a természetes anyagok

A felsorolt materiálok a belsőépítészetben hosszú múltra tekintenek vissza. "A 18. és 19. században a rattan különösen kedvelt volt a trópusokon, mert nem repedezett meg a melegben, később pedig nagyon megszerették a modernisták is" - mondja a Vogue Livingnek Lulu Lytle, a Soane Britain brit enteriőr társaság társalapítója és a Rattan: Az elegancia és báj világa (Rizzoli) szerzője.

Lytle szerint a rattan ugyanolyan kényelmesen alkalmazható egy tengerparti villában, egyszerű családi házban vagy egy penthouse-ban. Az anyag egyfajta "egyetemes vonzerővel" bír. A rattan és hasonló anyagok a legpatinásabb bútortervek részei voltak. Gazdag történelme ellenére a rattan és hasonló anyagok tartósan modern külsőt eredményeznek. Különösen igaz ez a ma elkészített lakberendezési és bútordarabok széles választékára. Ez az anyag szinte minden belső esztétikának, dizájnnak és stílusnak megfelel - a hagyományostól a modernig, a tengerparttól a kortársig (beépíthető egy skandináv, minimalista és eklektikus enteriőrbe is).

Dekorációként is funkcionálhat

A rattan nem csupán kiemelkedő bútorelemként funkcionálhat. Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem: szőtt gyümölcstálakkal, poháralátétekkel és terítékekkel dekorációként és használati tárgyként is tökéletes. Semleges, neutrális színének köszönhetően a rattan darabok könnyen kiegészítik az otthonodban már meglévő színeket vagy mintákat, miközben textúrát adnak hozzá. Lytle hozzáteszi: "Az anyag vizuális könnyedsége és lágysága olyan romantikát kölcsönöz, amelyet kevés más anyag birtokol".

Fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak