Százezereket spórolhatsz, ha most veszel lakást!

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még mindig nem vagyunk elkésve. Mutatjuk is a legfontosabb tippeket erre az időszakra! (x)

Az alacsony kamatoknak köszönhető mérsékelt törlesztők hatására továbbra is nagy az érdeklődés a lakásvásárlás iránt, hiába növekedtek meg az árak az utóbbi időszakban. Néhány dologra azonban így is érdemes odafigyelni.

1. Hosszú időre fixálható a törlesztőrészlet

A Raiffeisen Banknál hosszú időre, akár 5 vagy 10 évre is fixálhatjuk a kamatot. Ezzel erre az időre előre kiszámíthatjuk, hogy mennyit kell majd havonta fizetnünk. Amennyiben a futamidő teljes tartamára szeretnénk fixálni a kamatot, akkor léteznek a futamidő végéig fix konstrukciók is!

2. Kedvezményes lehetőségek

A különféle kamatkedvezmények igénybevételével csökkenthetjük a havi törlesztőrészlet. A Raiffeisen Banknál például többféle kedvezményt is kínálnak, ráadásul ezek egy része kombinálható is. Ide kattintva könnyen kiszámolható, mennyit kellene fizetnünk havonta, ha hitelből szeretnénk lakást vásárolni.

3. Többet költhetünk bútorra

Lakásvásárlás után általában fix kiadást jelent az új ingatlan bebútorozása is. Ma már szebbnél-szebb megoldások közül lehet választani, ráadásul ezek árát akár már a hitelfelvételnél megtakaríthatjuk. A Raiffeisen lakáshiteleknél most nincsenek induló díjak, és a folyósítás után a közjegyzői díj is visszatérítésre kerül. A megtakarított összeg egy 5 milliós hitelnél akár 130.000 Ft is lehet, de hogy pontosan mennyi, azt ezzel a kalkulátorral számolhatjuk ki.

4. Hosszú ideig biztonságban

Ha a 10 éves kamatperiódusú hiteltípust választjuk, 10 évig változatlan törlesztőrészlettel számolhatunk, amit igényelhetünk akár Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel konstrukcióban is. A hitelkamatot a Magyar Nemzeti Bank a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre vonatkozó pályázati kiírásban maximalizálja, ami ráadásul különböző kedvezményekkel még tovább csökkenthető.

5. Költözz be akár néhány hét alatt!

A kölcsönhöz gyorsan hozzájuthatunk: a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetében, ahol a kölcsön kifizetése a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül megtörténik.

Ha több kérdésed van, vagy tovább számolgatnál, itt megteheted!

A THM kiszámítása: a 2018. december 1--től érvényes Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kondíciók alapján, 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és 1 ingatlanfedezet bevonása. A legalacsonyabb THM kiszámítása Raiffeisen Lakáshitel 6 havi kamatperiódusú kölcsön és maximális kedvezmények igénybevétele - elsődlegességi, jövedelem, alacsony finanszírozási kedvezmények - alapján történt. A legmagasabb THM kiszámítása 10 éves kamatperiódusú kölcsön és kamatkedvezmények igénybevétele nélkül történt. További feltételek a lakáshitelekre vonatkozó mindenkor hatályos Kondíciós Listákban, Lakossági Üzletszabályzatban és az Általános Üzleti Feltételekben tartalmazzák.

A megtakarítás kiszámítása: Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt feltételezve, továbbá közjegyzői díj 43 050 Ft, értékbecslési díj 30 480 Ft, folyósítási díj 37 500 Ft, fedezetellenőrzési díj 7 200 Ft, zálogjog földhivatali bejegyzési díj 12 600 Ft, térképmásolati díj 2 400 Ft, összesen 133 230 Ft.

Raiffeisen Lakáshitel esetén az elengedett díjakat meg kell fizetni, ha a Kölcsön három éven belül végtörlesztésre vagy a kölcsön tőketartozásának felét meghaladó összegű előtörlesztésre kerül.

Fotók: shutterstock.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!