Mit rejt a konyhai eszköztár? A tálalás kellékei

A legtöbb ember csak a legszükségesebb konyhai eszközöket szerzi be, főleg igaz ez azokra a fiatal, szingli emberekre, akik csak egy személyre főznek. De mi a helyzet akkor, amikor vendég érkezik? Elég kínos, hogy egy egyszerű étkezőkanállal szervírozzuk az ételt. A konyhában alapszabály, hogy mindenféle eszközből legyen legalább egy darab otthon. A következő cikkben most górcső alá vesszük a tálalás legfontosabb kiegészítőit.
Mikor használjuk a tálalócsipeszeket?
A vendéglátásban komoly szabályok vonatkoznak az ételek szervírozására, tálalására. Lehet, hogy otthon senki nem látja, mit, hogy csinálunk, de nem véletlenül gyártanak speciális tálalóeszközöket. A Kések Ollók Webáruház tálalást segítő eszközei között mindenféle praktikus produktumot megtalálsz. De pontosan melyiket, mikor használjuk?
Kezdjük a csipesszel! Ezzel sokféle ételt találhatunk. A legtöbb embernek a spagetti jut erről az eszébe, és nem is jár messze a valóságtól, ám nem ez az egyetlen finomság, amihez jól jön a segítség. Ugyanúgy használhatjuk a saláták, feldarabolt hideg ételek, pékáruk vagy bármilyen más étel esetében is. Beszerezhetünk speciális grillcsipeszeket is, ha éppen a kerti partit szeretnénk kellőképpen előkészíteni.
Rozsdamentes termékek
Akár csipeszről, akár más tálaló produktumokról is van szó, abban egyetértünk, hogy első a minőség. Kapható sokféle masszív műanyag darab is a piacon, ám a legtöbben mégis az acél csipeszek mellett voksolnak. Arra azonban figyeljünk, hogy ha már az acél mellett döntünk, akkor annak a rozsdamentes változatát preferáljuk. A Dick kínálatában például olyan minőségi darabok is akadnak, amelyek NSF élelmiszerbiztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek. Valamennyi kiegészítő bevethető a sütés-főzés alatt is, nem feltétlenül kell tartogatnunk a tálalásig ezeket a termékeket. Általában úgy tervezik meg ezeket a produktumokat, hogy könnyen megtisztíthassuk őket, így a kórokozók sem tudnak megtelepedni a felületén.
Tartsuk be a funkcionalitás szabályát!
Legyünk őszinték, nem sokan foglalkozunk a funkcionalitás szabályával. Nem mindig arra a célra használjuk a termékeket, amire megtervezték őket, néha mi nevezzük ki őket többfunkciós eszközzé. Ismerős? Amikor egy egyszerű késsel szeletelünk kenyeret, az lesz a kenyérvágó kés és így tovább. Ez azonban balesetveszélyes lehet! Nem véletlenül vannak különböző típusú konyhai kiegészítők, eszközök! A más célra való eszközt nem biztos, hogy ugyanolyan magabiztossággal tudjuk használni minden területen, és ez gyakran sérülésekhez vezethet. Legyen szó vágásról, szúrásról vagy égésről, egyik sem kellemes vagy veszélytelen.
Az előkészítés, a sütés-főzés és a tálalás termékei ugyanolyan fontosak, nem tehetünk különbséget közöttük, ezért szerezzünk be mindegyik változatból egyet!




























