Három fontos eszköz a konyhában, amit mindenki rosszul takarít

Nálad is megtalálhatók, valószínűleg mégsem tisztítod őket rendesen.

Takarítás a konyhában

A hálón kívül talán a konyha az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük a lakásban, hiszen egy hosszú munkanap előtt és után is a pihenés, illetve az evés a legjobb program. Amikor takarításra kerül a sor, két fontos zugot igyekszünk csillogósra tisztítani a baktériumok miatt - a fürdőt, illetve a már említett konyhát. Utóbbi esetében azonban - bár törekszünk rá - valószínűleg nem végzünk 100 százalékosan alapos munkát, van ugyanis három olyan lényeges eszköz, amit a legtöbben nem pucolunk meg/ki eléggé. Ezekről lesz szó az alábbiakban.

1. Vágódeszka

A legtöbben még mindig egy, maximum két vágódeszkát használnak az élelmiszerek előkészítésére a konyhában, pedig ez nagy hiba. A legideálisabb az lenne, ha az egyes alapanyagok - hús, hal, zöldség- és gyümölcsfélék, fűszernövények - számára külön deszkát tartanánk fenn, így nem tudnának a baktériumok elszaporodni. Az sem mindegy, hogy használat után hogyan és mivel mossuk el őket.

A többség minden más edénnyel együtt mosogatja el a csap alatt a vágódeszkákat, pedig ez nem higiénikus. A legjobb módszer, ha egy-két órára mosogatószeres vízbe áztatjuk őket, és csak utána öblítjük el. Idő kell ugyanis arra, hogy a tisztítószer behatolhasson a vágódeszka apró réseibe, és elpusztíthassa a baktériumokat.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!