Home&Design

Mi mindenre figyeljünk a költözés során, hogy a folyamat gördülékenyen menjen?

Egy új élet küszöbén állva a költözés mindig bővelkedik izgalmakban. Azonban azért, hogy ne legyünk stresszesebbek a kelleténél, néhány előre megtervezett lépéssel könnyebben átvészelhetjük ezt az időszakot. Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet arról, hogyan tehetjük zökkenőmentesebbé a költözést!

Egy költöztető cég legnagyobb előnyei

A legfontosabb dolog, amit el kell döntenünk a költözés előtt: egyedül vállaljuk a feladatot, vagy költöztető céget veszünk igénybe? A költöztetés a Dióköltöztetés révén egy valóban pozitív élményként maradhat meg emlékezetünkben. A megbízható, precíz csapat az egyedi igényeket is figyelembe veszi. Emellett biztosítja, hogy bútoraink és kedves emléktárgyaink épségben, tökéletes állapotban érkezzenek meg új lakhelyünkre.

A költöztetés Budapest területén különösen nagy kihívás – leginkább a nagy forgalom miatt. Mikor éri meg tehát a leginkább felfogadni a költöztetőket? Ha számos, nagyobb méretű bútorral rendelkezünk, vagy abban az esetben, ha várhatóan rengeteg, különböző méretű dobozunk lesz.

Egy szakszerű költöztető cég ugyanis a garancia arra, hogy minden egyben marad, és nem összetörve-karcolódva kapjuk vissza szeretett berendezési tárgyainkat. A kevésbé szakavatott segítők révén viszont – bár a jóakarat kétségtelenül ott van bennük is – sajnos számíthatunk kisebb-nagyobb balesetekre.

3+1 hasznos tipp a bútorok becsomagolásához

Ha biztonságban akarjuk elszállítani vagy épp szállíttatni bútorainkat, a profi költöztetők az alábbi tippeket javasolják:

1. Bútorok, szekrénysorok és üveges szekrények: ügyeljünk arra, hogy alaposan becsomagoljuk ezeket a tárgyakat, hogy ne sérüljenek a szállítás során. Használjunk buborékfóliát, szivacsokat vagy védőburkolatokat. Így megóvhatjuk az értékes bútorokat a karcolódástól, üveges szekrények esetén pedig a töréstől. A szekrényajtókat ragasszuk le, a bútorok belsejét pedig pakoljuk ki! Az üvegbetéteket pedig elkülönítve, alaposan csomagoljuk be.

2. Lapra szerelhető szekrények: ha van olyan bútorunk, amelyet lapokra lehet szerelni, ez nagyon hasznos lehet a könnyebb szállítás érdekében. Így könnyebben mozgathatóvá, szállíthatóvá válnak.

3. Ágyak: ha nem sínes megoldású ággyal rendelkezünk, egy szorító spaniferrel gondoskodjunk róla, hogy szállítás közben ne nyíljon szét. Amennyiben pedig sínesek, akkor szedjük őket két részre.

+1. Sérülékenyebb felületek (bőr, műbőr): védjük őket sztreccsfóliával, hogy biztosan ne essen bajuk.

Mivel könnyíthetjük meg a költöztető cég munkáját?

Ha régi, érzelmi értékkel bíró bútorokat vagy törékeny tárgyakat szeretnénk szállíttatni, használjunk buborékfóliát és sarokvédő szivacsokat a csomagoláshoz. Ami pedig a szállítást illeti: ha emeletes, liftes házban lakunk, egyrészt mérjük fel előre, mekkora bútorok férnek be a liftbe. Másrészt teremtsünk minél közelebbi parkolási lehetőséget a költöztető cégnek otthonunkhoz. A gondos előkészületekkel a pakolás is rövidebb ideig tart majd.

Oldalak

Home&Design
Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.