Home&Design

Kerti nagygép kisokos: miért lehet hasznos a lapvibrátor és vízmű?

A rendszeres kerti munkálatok során az alapvető kerti gépekre lesz szükségünk, mint például fűnyíró, fűkasza, valamint kisebb metszőollók. Bizonyos helyzetekben azonban speciálisabb kerti nagygépek is előkerülhetnek a kert kialakítás és a talaj karbantartás során. Ebben a cikkben megtalálod, hogy mire jó a lapvibrátor és a házi vízmű. Ennek segítségével te is könnyen felismered majd, amennyiben szükséged lesz rájuk.

Mire jó a lapvibrátor?

Kezdjük talán a lapvibrátorral, melynek használata könnyedén megérthető. A motoros lapvibrátor a talaj tömörítésére használható, függetlenül attól, hogy földről, homokról vagy kavicsról beszélünk. Remek választás, amennyiben térkövezést vagy egyszerűen talajtömörítést tervezünk a ház körül. Legtöbbször négyütemű motorral felszereltek, azaz erős és igazán hatékony gépek. A velük járó gumiszőnyeg célja, hogy használatuk a talaj károsítása nélkül is lehetséges legyen.

Mire jó a vízmű?

A lapvibrátorral ellentétben a vízművek jóval széleskörűbb felhasználással rendelkeznek. Egy professzionális házi vízművet öntözőrendszer kialakítására, kútból való víznyerésre vagy háztartásunk nyomás javítására is nagyszerűen használhatjuk. Emellett olyan feladatok esetében is hasznos lehet, mint például nagyobb medencék feltöltése.

Kerti vízmű

Telepítése nem tart különösebben hosszú ideig, valamint nem is igazán bonyolult folyamat. Nagy előnye továbbá, hogy takarékos rendszer, valamint megfelelő kialakítás esetében kimondottan kényelmesen használható.

Bérlés vagy vásárlás?

Logikusan merülhet fel a kérdés, hogy ezen gépek vajon megérik-e a pénzüket, avagy egyszerűbb csak bérelni őket. A vízmű esetében a válasz egyértelműbb, hiszen ebben az esetben mindenképpen vásárolnunk kell. A lapvibrátort tekintve azonban felmerülhet a bérlés lehetősége. Természetesen, ha csak egyszeri kocsibehajtó kiépítéséhez lesz rá szükségünk, valóban logikus lehet. Fontos azonban észben tartani, hogy a későbbiekben is lehet szükségünk kisebb-nagyobb kiigazításokra. Emiatt tehát jó befektetés lehet a lapvibrátor megvásárlása.

Leadfotó: ungvar - stock.adobe.com
Fotó: Natalia - stock.adobe.com

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Home&Design
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.