Karácsonyi appforgatag - 5 ünnepi teendő, amiben már az alkalmazások is segítenek

Ma már szinte nincs olyan probléma, amire ne találtak volna ki telefonos alkalmazást, ez alól nem kivétel a karácsonyi készülődés sem. Sok időt és energiát spórolhatsz, ha az okoseszközödet is segítségül hívod, hiszen a menütervezéstől a csomagolási tippeken át mindenhez segítségül hívhatod a megfelelő alkalmazást.

Menütervezés

Az ünnepek közül a karácsonyhoz kapcsolódik a legtöbb gasztronómiai élmény, ehhez kétség sem fér. Érdemes azonban jól átgondolni az ünnepi menüt, hogy ne sokalljunk be a klasszikus fogásoktól, és változatos is maradjon az étrendünk. Az olyan applikációkkal, mint a Big Oven, az Allrecipes Dinner Spinner, a Mealime vagy a FoodPlanner tudatosan ehetjük végig az ünnepi menüt, és talán még az ilyenkor felcsúszó kilókat is elkerülhetjük.

Merre jár a Mikulás?

Igen, már ilyen is van: mikuláskövető alkalmazás. A hasonló appok leginkább a mikuláslázban égő kicsiknek kívánnak szórakozást, de felnőttfejjel is izgalmas követni, merrefelé kóborol a nagyszakállú és rénszarvas barátai. Az ilyen applikációkban jellemzően játékok, adventi kalendárium, zenék, képek és videók is helyet kapnak, így még színesebbé teszik a várakozást. A Santa Tracker programok széles választékát nyújtják a különböző alkalmazás áruházak, így lehetőséged van kiválasztani a számodra legszimpatikusabbat.

Lazíts és egyél jókat!

A karácsonyi készülődés egyik fő eleme az ünnepi menü elkészítése, ami jelentős energiabefektetést kíván. Nem ördögtől való, ha nem szeretnél az ünnepek alatt végig a konyhában sürögni-forogni, erre találták ki az ételrendelő applikációkat. A Netpincéren, a Wolt-on és egyéb ételfutár alkalmazásokon keresztül gyorsan, a család minden tagjának ízlését és az ételintoleranciákat is figyelembe véve választhatsz többszáz étterem kínálatából, az így felszabadult időt pedig értékesen, a családoddal társasozva, a kanapén pihenve vagy egy jó könyvben elmerülve is töltheted. Ha megfáradtál a vendégvárásban és a rokonlátogatásban, nyugodtan ajándékozd meg magad egy kuckózós délutánnal és rendelj valami igazán finomat az okostelefonod segítségével.

Dobd fel az ajándékozást!

Egy igazán szívhez szóló, személyes ajándék nem lehet teljes egyedi csomagolás nélkül! A kreatívabbaknak és a kevésbé ügyeskezűeknek is sok új ötletet és módszert taníthatnak a kifejezetten DIY csomagolásokra kitalált applikációk. A Gift Wrap Plus, a Gift Box vagy épp a Wrap It Smart alkamazásokat a kezdő csomagolók és a profik is igénybe vehetik: rengeteg hasznos tippet és trükköt leshetsz el belőlük, illetve segítségükkel akár videók alapján, lépésről lépésre tanulhatod meg a szebbnél szebb csomagolási technikákat.

Vigyázzunk egymásra!

A karácsonyi időszakban sok olyan helyzet adódhat, amikben nekünk vagy a környezetünkben lévőknek segítségre lehet szüksége. Az ünnepek idején és a hétköznapokban is minden okostelefonon ott a helye a Vodafone és az OMSZ alkalmazásának: az „ÉletMentő” applikációval az azonnali segítségkérés mellett személyes profilt is beállíthatsz, naplózni tudod az egészségi állapotodat, rögzítheted allergiáidat, a rendszeresen szedett gyógyszereket és a baj esetén értesítendő személyek listáját is megadhatod. Az Életmentő app előnye továbbá, hogy másoknak is segíthetsz vele: az alkalmazás részletes leírásokkal, különböző elsősegélynyújtási kategóriákban mutatja meg, mit kell tenned, ha baj van. Az applikáció GPS alapú helymeghatározással is támogatja a segítségkérést, illetve megtudhatod, hol találod a hozzád legközelebbi kórházat, gyógyszertárat.

Pofonegyszerű az egész, de hallatlanul szórakoztató!

Fotó: 123rf Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!