Így lesz gyönyörű a karácsonyi kaktuszod az ünnepekre!

Sokak kedvence a karácsonyi kaktusz, melynek pont az ünnepek beköszöntekor kellene virágoznia, ám sokszor egyáltalán nem is hoz virágot a zöld. Lássuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy karácsonykor bontsa ki mesés pink vagy piros virágait a növény!

A legfontosabb tudnivalók

Igaz messze van még a karácsony és ilyenkor még inkább idegesítő a készülődésre gondolni, de a növény gondozását már most el kell kezdenünk, ha azt szeretnénk, hogy az ünnepekkor teljesen pompájában legyen a kaktuszunk.

A Schlumbergera bridgesii néven is ismert növény az ünnepi kaktuszokhoz tartozik, tehát rokona a hálaadási és a húsvéti kaktusznak. A pink, piros, fehér vagy lila virág a legtöbb kaktusztól eltérően igényli a vizet, hisz eredeti otthona a brazíliai trópusok.

Mit tegyünk?

Sokan azt hiszik, hogy ez a kaktusz igényli a meleget, pedig a fűtőtest melletti rész nem ideális ennek a növénynek, mivel inkább a hűvösebb helyeket kedveli. Nappal 16-21°C, éjszaka pedig 13-18°C ideális ennek a kaktuszfélének.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A hőmérséklet mellett a megfelelő fényviszonyt is biztosítanunk kell, hisz az az ideális, ha az ősz beköszöntével egyidejűleg napi 12 órán át teljes sötétben tároljuk a növényt. A vízigényes zöld nem kedveli a száraz talajt, ezért rendszeresen öntözzük, ám arra ügyeljünk, hogy a cserép vízelvezetése jó legyen, ne rekedjen meg a víz benne. A virágzás idején kéthetente érdemes egy kevés műtrágyával segíteni a növény fejlődését, mely így még szebb virágokat hozhat.

Fotók: floradania.dk

Oldalak

Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.