Home&Design

Így lehet neked is japandi otthonod: feltörekvőben a skandináv és a japán lakberendezés speciális ötvözete

Ha kedveled a japánok tradíóicionális jegyeit és a skandinávok klasszikus vonásait, akkor a japandi lakberendezési stílust neked találták ki.

Az észak hűvössége és minimalizmusa találkozik a Távol-Kelettel

Ahogy a divat területén, úgy a belsőépítészetben sem ritka, hogy két különböző irányzat keveredik, amely által végül egy egészen elképesztő, új stílusirányzat jön létre. Bár Japánt és Skandináviát több ezer kilométer választja el egymástól, életszemléletükben és a lakberendezésről vallott nézeteikben számos közös vonást vélhetünk felfedezni. Így vált az utóbbi években egyre népszerűbbé a japandi stílus, amely a klasszikus skandináv és a tradicionális japán lakberendezés speciális ötvözete.

A japandi egyesíti a skandináv és a japán stílus letisztult és redukált vonalait. Visszafogott, purista, de ugyanakkor megnyugtató, és természetes melegséget sugároz. Mindkét kultúra előtérbe helyezi a természetes alapanyagok használatát és fontosnak tartja a természet közeliséget, ez nyugtató harmóniát teremt a japandi koncepcióban, amely így otthonosságot és melegséget sugároz.

Kattints a galériára és lapozd végig a legszebb japandi enteriőröket!

A japandit sok szakértő egyfajta életfilozófiaként is jellemzi, amelyben az egyszerűbb és tudatosabb életre való törekvés kerül előtérbe.
Kattints a további képekért!

Lakáseladásra szántad a fejed, vagy egyszerűen csak frissítenél valamit az otthonodon? Ideje feketére festeni az ablakkereteket!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!
Sztárok
Róma egyik központi kórházába ment Ferenc pápa szerdán, miután továbbra is gyengélkedik influenzás megbetegedés miatt - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.