Így lehet igazán csajos az otthonod

Ha igazán csajos, budoár hangulatú otthont szeretnénk, melyben a finom és lágy színek, illetve a puha anyagok és a romantikus minták dominálnak, akkor érdemes ihletet merítenünk az alábbi képekből!

Lágy színek, puha anyagok

A leglátványosabb eredményeket a nappali és a háló berendezésével érhetjük el. A vintage glamour szerelmesei biztosan imádni fogják a kárpitozott fejvégű ágyakat és az izgalmas fali burkolatokat vagy tapétákat. A nappaliba bátran alkalmazzunk világosabb színeket és letisztultabb elemeket. A lágy púderszínek és a romantikus mintás darabok igazán különlegessé varázsolhatják a szobát, de pár apró trükkel még stílusosabb lehet a tér. A mintás tapéta és a díszpárnák összhangja harmóniát és rendezettséget sugall.

Meghatározó tárgyak

A dívás beltér eléréséhez nem csak adott színeket és szöveteket vethetünk be, de bizonyos tárgyak is szorosan ehhez a stílushoz kapcsolhatóak. A kissé eklektikus beütés eléréséhez érdemes egy míves, barokkos kerettel foglalt tükröt elhelyeznünk otthonunk egyik központi falán. A dísztárgyak mellett érdemes különösen nagy figyelmet szentelnünk a kanapéknak és a foteleknek. Ez esetben azonban nem csak a kinézet a fontos, hanem az is, hogy kényelmes darabot válasszunk, melybe könnyen felkucorodhatunk egy hűvösebb estén egy kis olvasgatásra. A foteleket érdemes puha plédekkel, színes díszpárnákkal még hangulatosabbá tennünk.

Barokk és ártatlanság

A barokkos tükrök mellett a lábbal és díszes fejtámlával rendelkező ágyak is tökéletesen illenek ehhez a stílushoz. A régies, kissé kopottas darabokat azonban izgalmas és modern hatást kölcsönző fémes festékekkel is díszíthetjük. Az angyali ártatlanságot és érintetlenséget sugalló fehér szín is közkedvelt.

A készülődéshez

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Egy nő számára az is meghatározó, hogy hol és milyen hangulatban készülődhet. A gardrób mellett a hálóban megbújó és az utóbbi években újra visszatérő fésülködőasztal mellett a fürdőszoba is kiemelt pont ebből a szempontból. Ezeken a területeken érdemes a tisztaságot és a frissességet sugárzó halványabb kék színeket bevetnünk, amit a törékenységet és finomságot szimbolizáló, üvegből készült kiegészítőkkel tehetünk sokkal nőiesebbé és kifinomultabbá.

Fotók: housetohome.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!