Home&Design

Időtlen és hagyományos: hódít a neoklasszikus belsőépítészet - így sajátítsd el a stílust 5 lépésben

A minimalizmus uralma után ismét a régimódi, hagyományos terek veszik át a főszerepet a lakberendezés területén.

A visszafogott elegancián alapszik

A neoklasszikus stílus a rokokó 18. századi túlzásának enyhítésére jött létre, kifinomultabb és szándékosabb minimalizmust kínál dór oszlopokkal és görög ihletésű részletekkel, ahol a hangsúly a minőségen, a tiszta vonalakon és a visszafogott színpalettán van.

A neoklasszikus belső terek az egyszerű geometriát, például az oszlopok és ívek erős vonalait a díszesebb részletekkel keverik, malommunkákon és egyéb díszítőelemeken keresztül. A rokokó aszimmetriájával ellentétben az egyensúly és a szimmetria kulcsfontosságú a neoklasszikus dekorációban. Az eredmény egy olyan megjelenés, amelyet mind hagyományosnak, mind formálisnak ismerünk. Ez a stílus jól illeszkedik mindazok számára, akik értékelik a szép és kifinomult belső tereket és a belsőépítészet minimalistább megközelítését. A grandiózus stílus egyszerű változataként is ismerik, de könnyű elrontani és túlzásokba esni. Galériánkban mutatjuk, hogyan tudod te is elsajátítani a stílus legfőbb jegyeit, mindössze 5 lépésben!

Ívek és oszlopok: a stílus mögött meghúzódó görög és római építészeti hatások között kiemelkedő a boltívek és az oszlopok használata. Ezek szolgálhatnak szerkezeti alátámasztást, vagy szimplán dekorációként.
Kattints a további képekért!

Felejtsd el a steril fehéret és a természetes natúr árnyalatokat, ideje merészebb vizekre evezni a kék, a zöld és a szürke különleges keverékével.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.