Húsvéti tojásfestés gyerekekkel - 3 látványos módszer, amihez még kézügyesség sem kell

Bár a húsvét idén biztosan nem a megszokott módon zajlik majd, azért a gyerekekkel mindenképpen készüljetek rá. Addig sem unatkoztok!

Próbáljatok ki valami újat

A hagyományos tojásfestési módszereket szinte mindenki ismeri – boltban kapható festék, lila hagyma héjával, céklalével festés, harisnyába húzva lóherével mintázás -, ám ma már rengeteg új eljárás létezik, amiket érdemes kipróbálni. A karanténban különösen jól jön egy-két kreatív ötlet, amivel lefoglalhatod a gyerekeket – és nem utolsó sorban magadat is.

Lapozd végig a galériánkat, mutatunk pár egyszerű, de izgalmas módszert!

Márványos tojások borotvahabbal: ahogy mi tapasztaltuk, a borotvahab még nem hiánycikk az üzletekben, így a következő vásárlás alkalmával szerezz be 1-2 dobozzal a legolcsóbb verzióból. Ezen kívül különféle színű ételfestékekre, hurkapálcára vagy szívószálra, gumikesztyűre és egy sütőpapírral borított tálcára lesz szükségetek. Na meg persze a keményre főtt tojásokra. Vastagon terítsétek el a borotvahabot egy mélyebb tepsiben, kenjétek szét a kezetekkel, hogy egyenletes legyen. Csepegtessetek a habra a különféle színű festékeket, majd a hurkapálca/szívószál segítségével óvatosan keverjétek össze őket. Ezután csak fogjátok a tojásokat, forgassátok őket alaposan a színes habba, majd helyezzétek a tálcára. Hagyjátok őket száradni minimum 10 percig, majd öblítsétek le és kész is! Még részletesebb leírás itt!
Kattints a további képekért!

Mutatunk néhány mutatós ötletet, hogy ne kelljen kidobnod a maradékot.

Leadfotó: Crafty Morning - Tie Dye Easter Egg Decorating

Oldalak

Szólj hozzá Te is!