Hogyan tartsd sokáig frissen a vágott virágaidat? - Mutatjuk!

Imádjuk a friss virágokat a lakásban, azonban gyakran olyan hamar elhervadnak, hogy kedvünk sincs energiát és pénzt áldozni rájuk. Adunk néhány hasznos tippet, amivel tovább megőrizheted a vágott virágok frissességét!

A váza és a virágok

Aranyszabály, hogy mielőtt a virágokat a vázába helyezzük, alaposan mossuk el azt, hisz így megszabadulhatunk a baktériumoktól és az egyéb szennyeződésektől is. Az átlátszó vázákban makacs vízkő telepedhet le, amit ha nem szeretnénk vegyszerekkel eltüntetni, akkor próbáljuk meg egy kis ecettel fellazítani. A vázába helyezés előtt vágjuk vissza a virágok szárát 2-3 centivel, majd pár naponta ismételjük meg ezt a műveletet, kivéve a tulipánok esetében.

A száron lévő levelek egy részét is érdemes eltávolítani, hisz a vízbe lógva ezek hamar rohadásnak indulhatnak, felgyorsítva ezzel a hervadást. A virágokat langyos vízbe tegyük és ha van rá lehetőségünk, akkor adjunk a vízükhöz a speciális, hervadást megakadályozó szerekből, amit a kertészetekben és virágboltokban is beszerezhetünk. A virágokat mindig szálanként rendezzük el a vázában, ne pedig úgy összefogva, ahogyan szedtük őket.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!