Házi praktikák mosáshoz, amikkel új életet lehelsz a ruháidba

Ezeket ki kell próbálnod!

Hasznos tippek

A mosás az egyik legegyszerűbb házi teendő, amit a nők elvégezhetnek, azonban sokszor okoznak nekünk fejtörést. Annak ellenére, hogy folyamatosan jelennek meg a modernebbnél modernebb gépek, vannak olyan problémák, amiket még ez sem old meg. Most összegyűjtöttünk pár olyan tippet, ami nagyban megkönnyíti majd a hétköznapjainkat, ha a mosógépünkről van szó.

Tisztítás szájvízzel

A mosógépeket ajánlott rendszeresen fertőtlenítenünk, ha szeretnénk, hogy továbbra is megfelelően működjenek. Ugyan vannak olyan speciális mosószerek, amiket megvásárolhatunk, de kevesen tudják, hogy a szájvíz is alkalmas a feladat elvégzésére. Elég fél pohárral önteni oda, ahova általában a mosószert tesszük, és elindítani egy teljes mosást. Ez a praktika a gombát, a penészt és a káros baktériumokat is képes teljesen megsemmisíteni.

Fotó:brightside.me

Speciális zsákok

Sokan szenvednek attól, hogy eltűnnek a holmijaik a mosógépben, olykor a zoknik hiányzó párja a legbosszantóbb ezek közül. Azonban ez az idegesítő probléma nagyon könnyen megoldható, csupán elég beszerezni minden családtagunknak egy különleges táskát, amelyekben kimoshatjuk a ruháinkat.

Fotó:brightside.me

Fehérítéshez Aspirin

Talán eddig eszünkbe se jutott ez az egyszerű, de annál hatásosabb trükk. Ha te is küzdesz a kedvenc fehér pólód sárgulása ellen, akkor elég néhány Aspirin tablettát a mosógépbe helyezned, melyek a bennük lévő szalicilsavnak köszönhetően újra fehérré varázsolják majd.

Fotó:brightside.me

Ne szárítsd a ruhát

Vannak ruhadarabok, amelyek olyan anyagból készültek, hogy ellenállnak a hőhatásnak. Ez komoly fejtörést okoz a háziasszonyoknak, ám nem lehetetlen megoldani a problémát. Mindössze annyit kell tenned, hogy a ruhát nedves állapotában vasalod ki.

Cikkünk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Fotó:brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!