Home&Design

Nem hallucinálsz, tényleg ez a zöldségtípus lesz a legnagyobb dekorációs trend 2023-ban

Bár már 2020-ban felütötte fejét a trend, a Pinterest adatai szerint az idei évben még nagyobb népszerűségre tesz szert. Mutatjuk is a legmenőbb darabokat!

Tarol a gomba

Nem, nem hallucinálsz, tényleg a gomba lesz 2023 legnagyobb dekorációs trendje. Egyik kedvenc zöldségünk elképesztő utat járt be a pszichedelikus poszterek és tapéták óta, ugyanis mára a lakberendezés egyik mainstream darabjává vált. Nem hiszel nekünk? A Vintage Murano gombalámpák annyira keresettek lettek, hogy még a használt darabok is ezer dollár körül mozognak, sőt, olyan nagy amerikai üzletláncok is „felgombázták” magukat, mint a Target vagy a Walmart. A Pinterest adatszakértője, Swasti Sarna szerint először 2020-ban jelentek meg keresések a gomba dekor kifejezésre és azóta a számuk egyre csak nő. A „funky house decor” és „weirdcore bedroom” kifejezésekre 5-600 százalékkal több keresés érkezett tavaly, így szemmel látható a trend iránti érdeklődés. „Ez legfőképp a Z generációnak köszönhető, akik folyamatosan keresik az újabbnál újabb ötleteket, amikkel szórakoztatóvá és egyedivé tehetik a lakrészeiket. Hangulatfények, felhődekor és most a legújabb őrület: a gomba” – nyilatkozta Sarna. Az utóbbi időben egyébként is hatalmas lett az érdeklődés a természeti világból eredő dizájnelemek felé, gondoljunk csak a beltéri növények iránti keresletre, vagy az újrahasznosított fából, rattanból és nádból készülő bútorokra – így a gomba trend is vélhetően ebből a természetközpontúságból fakad. A darabok szeszélyesek és játékosak, miközben nagyon földiesek és megalapozottak is egyben.

Ha csak most kezdenénk ismerkedni a trenddel, de szívesen beépítenénk az otthonunkba, a legjobb „a kevesebb több” megközelítés. Keressünk falfestményeket, dekoratív díszpárnákat vagy apró dekorációs tárgyakat, amelyeket átgondoltan elhelyezhetünk egy dohányzóasztalon vagy könyvespolcon. Ha gyerekeink vannak, néhány játékos takaró vagy párna szórakoztató választás lehet a hálószobába vagy játszószobába. A gombás inspiráció keresése olyasmi lehet, mint egy erdőben kutakodni a növény után: nyitva kell tartanunk a szemünket és szívünket a legváratlanabb helyeken is. Mutatunk néhány terméket, kattints a galériára!

A gomba lámpákat már szinte bármelyik lakberendezési üzletben fellelheted.
Kattints a további képekért!

Unod már a régimódi éjjeliszekrényed, vagy csak feldobnád a hálószobádat? Íme, 8 rendkívül mutatós és kreatív DIY megoldás, amivel új szintre emelheted a lakberendezési szakértelmedet.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!