Home&Design

Frissítenéd a lakásod stílusát? Így csináld minimális költségvetésből!

Ha a lakberendezés szerelmesei vagyunk, akkor bizonyára tudjuk, hogy egy lakás felújítása nem olcsó mulatság. Ha pedig szeretnénk úgy frissíteni az otthonunk kinézetét, hogy az minimális összegeket emésszen fel, akkor érdemes elolvasni ezt a cikket.

Kezdjük a lomtalanítással!

Minden átalakítás azzal kezdődik, hogy megszabadulunk a régitől, hiszen sokszor el sem férne mellette az új. Ugyanakkor ebben az esetben, ha spórolni szeretnénk, jobb átnézni a régi tárgyainkat, hiszen csak így látjuk, mire is lesz szükségünk. Ne vásároljunk impulzusból olyan kiegészítőket, amiből már van hasonló. Tervezzünk már a lomtalanítás alatt előre. Például a Pepco újság segítségével már a régi tárgyak kiválogatása alatt láthatjuk, hogy mi az, amiből megéri újat és másabbat vásárolni a Pepco üzleteiben. A lomtalanításkor érdemes egyébként minden olyantól megszabadulni, amire az elmúlt öt évben nem volt szükségünk. Lehet, hogy bőven elég ennyit megtenni ahhoz, hogy frissebbnek és szebbnek lássuk az otthonunkat.

Írjunk listát, mire lehet szükségünk!

Az impulzusvásárlás megelőzése miatt érdemes egy listát készíteni arról, hogy mi az, amire okvetlenül szükségünk lehet. Például ha már nagyon szeretnénk egy bútort lecserélni, akkor nézzünk körbe az interneten, hogy milyen alternatívát lehetne helyette vásárolni. Ezeket a lehetséges költségeket írjuk össze, és a végén – ha nem egyezik az elképzelttel – faragjunk le a felesleges kiadásokból. Valóban szükségünk lesz arra a gyertyára? Tényleg minden áron meg akarjuk vásárolni azt az étkészletet? Legyünk kritikusak magunkkal, ha kell, napokig gondoljuk át a listánkat. Ezzel a végére garantáltan csak a lényeget fogjuk megvásárolni majd.

Tervezzük meg az otthon új kinézetét!

Mindenkinek van általában egy olyan lakberendezési elképzelése, ami lehetséges, hogy milliós tétel volna. Azonban egy lakás kinézetének a frissítéséhez csupán elég lehet pár tízezer forint is. Mindazonáltal vegyük elő bátran ezeket a nagy volumenű terveket, és nézzük át alaposan, redukáljuk le. Gondoljuk át, hogy néhány kiegészítővel a tervünkből hogyan mutatna az otthonunk! Ha ugyanis van pár figyelemfelkeltő új kiegészítő a lakásban, már teljesen megváltozik az egész miliője. Ez azt jelenti, hogy nem is kell milliókat, de még csak százezreket sem költeni egy kis dizájnfrissítésre. Ráadásul léteznek olyan különleges kiegészítők, amelyek az egyediségük miatt képesek az egész helyiség összképét megváltoztatni. Ez lehet egy látványos festmény, egy jól elhelyezett szőnyeg, de egy különleges grafikával készült párna is. Az igazi változásokat mindig a látványos apróságok adják valójában.

Sok mindent mi magunk is elkészíthetünk

A spórolás talán egyik legjobb oldala, hogy sok mindent már mi is el tudunk készíteni. Gondoljuk végig, milyen tárgyak volnának azok a darabok, amiket könnyen elkészíthetünk házilag. Például a párnahuzatokat, de még egy rongyszőnyeget is képesek lehetünk saját kezűleg megalkotni. Ráadásul, ha egy bútort már meguntunk, azt egyszerűen átfesthetjük, ugyanis a számtalan helyen beszerezhető dizájnos bútorfestékekkel már gyerekjáték az ilyesmi művelet. Ha pedig szeretünk barkácsolni, akkor egészen komoly átalakításokat és kezdhetünk minimális költségvetésből. Amennyiben például hiányzik egy kis tároló, azt mi is elkészíthetjük fából vagy más anyagból. Ezen kívül a ragasztópisztoly, valamint a csempe- és falmatricák csodákra képesek.

Oldalak

Home&Design
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!