Ennyibe kerülnek a valóságban a kedvenc filmjeinkben látott lakások

Arra kíváncsiak lennénk, hogyan tudnák kifizetni a karakterek ezeket a lakásokat a valóságban, egyik-másiknak ugyanis jóval borsosabb az ára, mint a képernyőn.

Filmes lakások árai a valóságban

Carrie lakása - Szex és New York

Carrie a filmben az Upper East Side-on lakott New Yorkban, de az apartman a valóságban West Village-ben található. Ha bárki kíváncsi lenne, hogy Bradshaw az írói fizetéséből és cipővásárlási szokásai mellett tudta-e volna finanszírozni a lakást az igazi életben, a válasz nem. 2012-ben a kégli elkelt potom 10 millió dollárért (kb. 2,7 milliárd forintért).

Christopher Marshall hotelszobája - Álmomban már láttalak

Aki emlékszik JLo Álmomban már láttalak című közkedvelt romantikus filmjére, annak a főszereplő szenátor, Christopher Marshall (Ralph Fiennes) hotelszobája is ismerős lehet. A jeleneteket a valóságban egyébként nem a Beresfordban, hanem a Roosevelt és Waldorf-Astoria szállodákban forgatták, ahol egy-egy lakosztályt havi 12 ezer dollárért - több mint 3 millió forintért - lehet kivenni.

Edward lakosztálya - Micsoda nő

Ikonikus film, mindenkinek kötelező. A Micsoda nőben a főhősünk, Edward pazar 370 négyzetméteres, két hálós és három fürdőszobás lakosztályát a Wilshire Hotelben potom 38 ezer dollárért (10 millió forintért) lehet kivenni hetente.

Monica lakása - Jóbarátok

Amíg a sorozatban Monicának és Rachelnek csak 200 dollárt (kb. 53 ezer forintot - olcsónak tűnhet, de a 90-es évekről beszélünk) kellett kiperkálnia a West Village-ben lévő lakásukért, a valóságban ma ez a kégli több mint négyezret kóstálna (1,2 millió jó magyar pénzt).

Blair Waldorf rezidenciája - Pletykafészek (Gossip girl)

A New York-i Upper East Side-on lévő Waldorf rezidencia 2014-ben kelt el 35 millió dollárért, amit már át sem mertünk számolni, mert kiakadt volna a kalkulátorunk. A Pletykafészek című sorozat hősnője, Blair élte itt mindennapos fényűző életét, és jelenleg nagyon irigyek vagyunk az új tulajra.

Miranda Priestly otthona - Az ördög Pradát visel

Kedvenc csajos filmünk Miranda Priestly-je is az Upper East Side-on lakott, a luxusapartman pedig a valóságban majdnem kilenc millió dollárért (kb. 2,3 milliárd forintért) kelt el. A hatalmas lakásba talán félnénk is beköltözni, hátha az ördög szelleme még mindig ott ólálkodik, és Pradát visel.

Fotók, leadfotó: YouTube, Profimedia - RedDot

Oldalak