Evőeszköz-etikett: te tudod, az egyes pozíciók mit jelentenek?

Nem árt ezzel tisztában lenni, főleg, ha nem otthon a családdal, hanem étteremben vagy társaságban eszünk. A módszer hozzásegít a tökéletes asztal megterítéséhez is, ami ünnepekkor különösen fontos lesz majd.

A tökéletes teríték

Annak is megvan a maga művészete, hogyan kell megteríteni tökéletesen az asztalt. William Hanson etikett szakértő megosztja tippjeit, melyek segítségével kifogástalan lesz a végeredmény, így lenyűhözhetjük a családot, barátainkat vagy vendégeinket, valamint felfedjük az egyes evőeszköz pozícionálások pontos jelentéseit is.

"Amikor a vendégek leülnek az asztalhoz, rögtön szembetűnik, ha a terítés makulátlan - kristálytiszta poharak, tökéletes elrendezés -, ez arra engedi következtetni őket, hogy a vacsora is kifogástalan lesz" - magyarázza William.

Az evőeszközök elrendezése

"Az összes kés és kanál a jobb oldalon helyezkedik el, a villák pedig a tányér bal oldalán értelemszerűen. Mindegyik evőeszköz esetében győződjünk meg arról, hogy makulátlanok és foltmentesek - a mosogatógép gyakran hagy apró szennyeződéseket, mielőtt megterítünk, ellenőrizzük őket egyesével" - figyelmeztet a szakember. "Mivel evésnél kívülről befelé haladunk, az előételes - salátás - villa helyezkedik el a legszélén, a desszertes - kisebb - darabok pedig egymással szemben, a tányér fölött 12 óránál" - teszi hozzá William.

Cikkünk folytatódik...

Fotó: 123rf/Femcafe

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!