Ilyen Erzsébet királynőnél takarítani: volt házvezetője vallott a titkokról

Ennyire kemény a munkája annak, aki Erzsébet királynőnek melózik.

Munka a királynőnél

Mindannyian igyekszünk állandóan tisztán tartani a lakást, de van, hogy néha a dolgok nem a terv szerint alakulnak, és kimarad ennek-annak rendbetétele a hétköznapok során. Akinek azonban a hiba nem szerepelhet a takarítási szótárában, az II. Erzsébet egykori házvezetőnője, Barbara Allred, aki korábban a Daily Mailnek mesélt közel egy évtizedes munkájáról - beleértve nem épp átlagos teendőit - őfelsége otthonában. Tisztáznunk kell, hogy most nem a Buckingham-palotáról beszélünk, hanem a királyi család vidéki házáról (kastélyáról jobban mondva), a norfolki Sandringham House-ról, ahová a família tagjai időközönként - főként karácsonykor - ellátogatnak.

Ide nem elég a tökéletes

Barbara elmondása szerint a királynőnek nem elég a tökéletes, neki ennél több kell. "Ha egy olyan szintű személynek dolgozol, mint II. Erzsébet, akkor a 100 százalék kevés... 110-nek kell lennie" - tette hozzá. A brit lapnak adott interjú során az egykori házvezetőnő elárult pár dolgot a takarítási szokásokról és előírásokról, többek között:

  • minden párnát úgy kell felhúzni, hogy a huzat nyitott fele az ágyon befelé nézzen, ne kifelé (személyenként két darab esztétikus);
  • az ágytakarókat úgynevezett harmónika stílusban kell összehajtani, ha valaki fázik éjjel, könnyen magára tudja húzni;
  • az ágyon lévő díszpárnák csíkjainak mind egy irányba kell néznie;
  • az éjjeli szekrényeknek centire pontosan ugyanakkora távolságra kell lennie az ágy szélétől, a rajtuk lévő lámpáknak szimmetrikusan kell állniuk.

A kifogástalan ágyazás húsz percet vesz igénybe, ugyanis Barbara szerint akkor megfelelő, ha olyan érzésünk támad ránézve, hogy "legszívesebben beleugranánk és elmerülnénk benne". Nálunk körülbelül negyed ennyi idő a reggeli igazgatás, de mi nem Erzsébet királynőnek melózunk.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!