Egyszerű dekortippek, amelyekkel feldobhatod a kis erkélyed tavaszra

Mivel a korlátozások miatt mostanában nem nagyon mozdulunk ki, áldás, ha tartozik otthonunkhoz terasz vagy akár egy kisebb erkély. Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.

Dekortippek az erkélyre és a teraszra

Jön a jó idő, ilyenkor pedig az ember nem szívesen ül egész nap a lakásban. Ha van otthon teraszod, esetleg egy kisebb erkélyed, akkor a szezon trendjeihez passzolóan varázsold újjá és meglátod, minden idődet ott akarod majd tölteni. A következőkben felvonultatunk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogyan tudod átrendezni, kicsit kidekorálni, újradizájnolni ezt a teret.

Hogyan rendezd be és dekoráld?

Ha az erkélyed hosszú, de szűkebb típusú, akkor az egyik végébe tedd a falra a kerti kanapét befelé fordítva. Így előtte még simán elfér egy kisebb asztal, illetve ha növényekkel is telepakolnád, akkor egy ehhez hasonló polcos megoldásban gondolkodhatsz. Színeket illetően visszafogottabb legyél, a neutrális árnyalatok remekül kiegészítik egymást ebben a dizájn kialakításban.

Amennyiben egy kicsit különlegesebb dekorációra vágynál, beszerezhetsz egy olyan bútort, ami feltűnő és kiemelkedő - mint például egy ilyen szék. Ilyet biztosan nem látsz majd minden szomszédodnál, ráadásul az összképet is nagyon feldobja.

A babzsákfotelek a mai napig közkedvelt darabjai bármely szobának - dizájnosak, komfortosak és különlegesek. Ha te is odavagy ezekért, ne félj használni őket kint sem, csupán arra figyelj, hogy valamilyen előnyös, praktikus árnyalatot válassz, amin nem látszik meg minden kosz és folt, különben nagyon gyakran kell majd tisztítanod a huzatot.

Ha szeretnél helyet spórolni és nem akarod telerakni az erkélyt bútorokkal, akkor beruházhatsz egy ilyen felszerelhető pultra. Csapj hozzá két bárszéket, a két oldalsó falra akassz fel néhány növényt és élvezd a kilátást, miközben a reggeli kávéd kortyolgatod.

Idén tavasszal a kerti trendeknél hódítanak a szürke és a bézs árnyalatok. Ha nagyobb tered van, akár egy ilyen kinti kanapét is bedobhatsz, sőt egy egész bútorszettet pakolhatsz a teraszra, ha szeretnél. A növények azért ebben az esetben se maradjanak el!

Szintén nagyobb terekre vonatkozik ez a berendezés. Ha nagyon süti a nap az erkélyt/teraszt, érdemes gondolkodni egy méretesebb ernyőben. Mostanában tarolnak az asztalok helyett ezek az alacsony, deszkás megoldások, melyek modernné varázsolják az összképet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak