Hirdetés

Tojásfestés egyszerűen - Íme 3 hagyományos technika

Ha ti is olyanok vagytok, mint mi, minden évben eltervezitek, hogy majd most nekiálltok, és csodás húsvéti tojásokat fogtok készíteni. Ebből persze általában a bolti csokiverzió lesz. Idén újra itt az alkalom. Előző cikkünkben bemutattuk, milyen izgalmas új módszerekkel tudsz tojosáokat dekorálni, most pedig következzenek a jól bevált, hagyományos módszerek.

Saját készítésű hímes tojásokkal egyrészt megalapozhatjuk az ünnepi, vidám hangulatot, és megajándékozhatjuk a kivirulásunkat szívükön viselő férfiakat is. Nem beszélve arról, hogy a hosszas díszítgetés, a kreatív alkotómunka stresszoldásra is kiválóan alkalmas. A gyerekeket – ha vannak - mindenképpen vonjuk be a mókába, később nagyon büszkék lesznek saját műveikre.

A tojásdíszítésnek vannak rém egyszerű, és bonyolult, időigényesebb módjai is. Attól, hogy a modern korban élünk, nem kell feltétlenül új technikákhoz folyamodnunk. Egy dekorszalvéta, egy gyertya, némi ételfesték – vagy akár néhány darab színes zöldség –, is mutatós, ízléses végeredményt adhat. Nézzük, hogyan tudsz 3 régóta ismert, bevált praktikával igazán egyedi, modern tojásokat készíteni! Ha nem kedveled a hagyományos népi motívumokat, akkor sincs baj, hiszen a kreativitásodnak és saját stílusodnak semmi sem szabhat határt!

Decoupage-technika

Tisztítsd meg a nyers tojást ecettel, majd papírkendővel finoman töröld szárazra. Miután egy tűvel kiszúrtad a tojás tetejét, várd meg, míg a belseje teljesen kifolyik, öblítsd ki, és hagyd megszáradni. Kend be a tojást nagy felületen ragasztóval, tedd rá a választott képet, ezután kenj rá még egy réteget. Finoman simítsd el, és hagyd a tojást megszáradni.

Ennek a módszernek az a legnagyobb előnye, hogy rendkívül nagy szabadságot ad a minta terén; hobbiboltokban néhány száz forintért gyönyörű, különleges szalvétákat találhatsz, így akár Marilyn Monroe arcképe vagy néhány hangjegy mintája is rákerülhet a tojásodra. A lepke is csajos és mutatós, ugye?

További techikák a lapozás után!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!