Home&Design

Csak egy kaktuszuk volt - milliárdos vagyont csináltak belőle

Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.

Megihlette őket a kaktusz

„Ez az a pillanat, amikor össze kell fognunk, hogy megmentsük a bolygót” – mondta egyszer Barack Obama, amerikai elnök. Annak ellenére, hogy a bolygó megmentése hatalmas és meglehetősen homályos koncepciónak hangzik, mindannyian tehetünk apró lépéseket, amelyek előbb-utóbb elvezetnek a célig. Így tett két mexikói testvér - Adrián López Velarde és Marte Cázarez - akik kifejlesztettek egy nagyon különleges terméket, amihez semmi másra nem volt szükségük, csak egyetlen szobanövényükre: egy kaktuszra. Ma már világhírű a vállalkozásuk, befolyásos szereplői lettek a divat- és a designvilágnak is, de hogy mi az a nagy ötlet, amelyhez elég csupán egy kaktusz, mégis hatalmasat szólt a híre világszerte? Mutatjuk!

Adrian és Marte az autóiparban dolgoztak, amikor ráeszméltek, hogy valójában mekkora probléma is a környezetszennyezés és ihletet kaptak, hogy tegyenek valamit ellene. Kifejlesztettek egy módszert a kaktuszok vegán bőrré alakítására, amely pontosan úgy néz ki és úgy érződik, mint az igazi, állati bőr.
Kattints a további képekért!

Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.