Kacatból a lakás ékessége - Hogyan hasznosítsd újra a régi bútorokat

A tavasz a megújulás, és a régi holmik átválogatásának kitűnő időszaka, de sokszor nem biztos, hogy a múzeumi értékű bútoraidtól meg kellene válni, csak azért, mert hibásak. Mutatunk 6 ötletet, hogyan dobhatod fel a régiségedet, így nem kell a szeméttelepre küldened őket, hanem különlegességként dicskedhetsz velük a lakásodban.

Bőröndbe zárva

A lomtalanítások alkalmával rengeteg, a szocializmusból ránk maradt, de még viszonylag jó állapotú bőröndöt láthatunk a kukák mellé kirakva. Pedig egy kis festék és 4 láb teljesen új életre kelti a régiséget. A csatokat gondosan maszkold le, hogy ne fogja össze a festék. Ahány ember, annyi féle festékre esküsznek, de a sima magas fényű fehér lakk is megteszi a hatását. Ha száradás után a széleket átdörzsölöd smirglivel, még rusztikusabb hatást érhetsz el.

Olvasásra kitalált fotel

A terebélyes, de kényelmes fotel minden olvasni imádó ember vágya. A nagymama ruhásszekrényéből te is megalkothatod a saját álmodat, mindössze úgy kell elvágni a szekrényt az aljánál, hogy egy kis támlarészt hagyj a hátnak, majd festék segítségével új életre is kelt a kidobásra szánt kacat. Az alját vastagabb szivaccsal béleld ki és kényelmes, színes párnákkal felturbózva a lakás különleges darabjává teheted.

Kopott asztalból vintage mennyország

A megunt asztal lecserélése igazán megterhelő anyagilag, akár 30-50 ezer forintot is elkérhetnek egy teljesen új darabért. Ezért ha nincsenek alapvető problémáid a jelenlegi asztalod méretével és formájával, akkor nagyon egyszerűen felújíthatod néhány deszka segítségével. A régi felületre szögek segítségével erősítsd rá az új deszkákat, majd kezdődhet az ódon hangulat megteremtése a friss fában. A viharvert kinézetért elég néhányszor kalapáccsal ráverned a felületre, megkarcolnod a fát, majd egy kis hipóval átmosnod, ugyanis ezektől olyan régies külsőt kap, mintha 30 évig az esőn állt volna. Selyemfényű lakkal segítheted a patina megőrzését.

Fotó: decoart.com, redefinedhome.wordpress.com, ohohblog.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!