Home&Design

7 dolog, ami elriasztja a betörőket – Így nem fognak kirabolni, amíg nyaralsz

Nem is tudod, mennyit tehetsz az ellen, hogy a betörők éppen a te lakásodat szemeljék ki prédának. Ha nem szeretnéd végigizgulni a nyaralást, ezt a néhány apróságot tedd meg, hogy biztonságosabb legyen a lakás.

Nem feltűnő udvar

Ha kint felejtesz a kertben egy fűnyírót, egy biciklit, egy robogót vagy éppen a nemrég vásárolt LCD tévé kartondobozát, az máris vonzza a gonosz tekinteteket. Mielőtt elindulnád, sétálj körbe, és nézd meg mi látható a kertből és a lakásból, mennyire látni be az ablakokon.

Verd át őket

Ha a betörők úgy látják, van otthon valaki, kisebb eséllyel választják az ominózus lakást például. Hagyj égve egy lámpát, hagyd bekapcsolva a tévét vagy a rádiót. A Reszkessetek betörők Kevinje sem véletlenül próbálta azt az illúziót kelteni, hogy nagy társaság tartózkodik a házban.

Ne hagyj kint pótkulcsot

Néha persze jól jön a pótkulcs, főleg ha többen éltek egy házban, nyaralás vagy hosszabb utazás előtt azonban mindenképpen szedd össze őket.

Természetes védelem

A magas tuják és fák ugyan jó szolgálatot tesznek, ha a kíváncsi szomszédok kizárásáról van szó, a betörők életét azonban nagyban megkönnyítik. Persze nem azt mondjuk, hogy tarolj le mindent, mielőtt útnak indulsz, de érdemes a bokrokat kissé visszább vágni. A bejárat körüli rész legyen mindig jól látható, így a betörők nem tudnak hol elbújni, miközben próbálnak bejutni.

Oldalak

Home&Design