Az otthon luxusa: lakberendezési üzletet nyitott a Dolce & Gabbana

Lakberendezési kollekciót dobott piacra a Dolce & Gabbana, amely akkora sikernek örvendett, hogy azóta két önálló üzletet is nyitott a divatmárka. Mi a különlegessége? A két üzletben teljesen más a kínálat.

Dolce & Gabbana Casa

Még februárban érkezett a hír, hogy a Dolce & Gabbana Velence legnevesebb textil- és üvegművészeinek közreműködésével egyedülálló lakberendezési kollekciót hozott létre, amely már a debütálásnál több mint háromszáz darabból állt. A "Casa" - azaz otthon - névre keresztelt kollekció hozza a márkától megszokott olasz életérzést, extravagáns és játékos elemekkel fűszerezve. Az egyedi darabok között megtalálhatóak porcelánszettek, szájjal fújt üvegtárgyak, az azóta közönség kedvencé vált színes muránói üvegből készült borospohár-készlet, de visszafogottabb ezüst evőeszközöket, díszes vásznakat és selymeket is felfedezhetünk a nem mindennapi összeállításban. A részletgazdag, finoman megmunkált lakberendezési kiegészítőkön hol a híres dél-olasz hagyományokat idéző mediterrán kék, hol pedig a Carretto minta köszön vissza.

Két üzlet - különböző kínálat

A márka idén tavasszal nem is egy, de egyenesen kettő üzletet nyitott Milánóban, ahol az érdeklődők személyesen is megcsodálhatják és megvásárolhatják a kiszemelt darabokat. Miért volt szükség két üzletre? A Dolce&Gabba úgy gondolta, hogy a vásárlók egy része valami kimagaslót keres, mint például a megrendelésre készült kanapék és dohányzóasztalok, míg mások talán textíliákat vagy kerámiákat szeretnének, így az előbbieket az egyik, utóbbiakat a másik üzletben lehet megtalálni. A márka úgy véli, hogy a vásárlók a nagy értékű és a kisebb tételek szétválasztásával könnyebben tudnak az egyéni érdeklődési körnek és korosztálynak megfelelően válogatni.

„Két különböző üzletet akartunk, amelyek mindegyike bizonyos termékkategóriáknak szentelt, de ugyanakkor kiegészítik egymást. A Corso Venezia 7-ben található butikban akkurátus kellékek - twill párnák, paplanok, szájjal fújt muranói üvegáruk és szicíliai kerámiatányérok, illatgyertyák és lakkozott fa kiegészítők találhatók. A berendezési tárgyak - a nagyméretű szövetkanapéktól a lakkozott tölgyfaasztalokig és a kiegészítő bárbútorokig - a Via Durini 23-ban kaphatók.” – árulta el Domenico Dolce és Stefano Gabbana a Vogue-nak.

Ami az extravagáns üzlet belső tereit illeti, a Dolce & Gabbana úgy döntött, hogy semlegesen tartja azokat, így a sajátos dizájnjaiké lehet a főszerep.

„A terek kortársak és lineárisak; a fehér, fekete és szürke semlegessége a kollekció kreativitását teszi főszereplővé. [A kollekcióval] az olasz fatto a mano-ra összpontosítottunk: az apró öltések, a szőtt szalma, a mozaikok, a kézzel festett kerámiák. De a lakkozásra is, amely szinte az összes bútor alapja, és a sárgaréz megmunkálására” – magyarázzák.

Eladósorba került a divatnagyágyú Gianni Versace egykori villája, az épület belülről pedig pont olyan pazar, mint a néhai olasz tervező egykori alkotásai. Nézz be velünk a luxusingatlanba!

Leadfotó: Vogue / Dolce & Gabbana, Fotók: instagram.com/dolcegabbana_casa

Oldalak