Home&Design

Az enyészetté vált: így néz ki ma Pablo Escobar 3000 hektáros birtoka, a Nápoles

“Mikor meghalok, csak annyit szeretnék, hogy itt temessetek el és gyapotfát ültessetek a síromra.” Pablo Escobar kérését a család a mai napig nem tudta teljesíteni. Kétség sem fér hozzá azonban, hogy a Hacienda Nápoles volt a drogbáró legfontosabb tulajdona.

Ha ezek a falak beszélni tudnának...

Pablo Emilio Escobar kolumbiai drogbáró és narkoterrorista a valaha élt egyik leggazdagabb bűnöző, aki a kábítószer kereskedelemből befolyt vagyonból olyan fényűzésben élt, mint előtte soha senki. A Forbes magazin anno Escobart jegyezte a világ 7. leggazdagabb embereként. Személye még ma is igen megosztó, mert annak ellenére, hogy milyen szörnyűségeket követett el, hány embert ölt meg, egyesek továbbra is tisztelik és dicsőítik.

A 70-es évek végén egy éven keresztül kutakodott Kolumbiában, hogy megtalálja azt a helyet, ahol egyszerre van jelen őserdő, víz és hegy. Végül egy régi ellenségétől, Jorge Tulio Garcés-től hosszas alkudozást követően, harmincötmillió pesoért – ami akkori árfolyamon 915 ezer dollárt ért – megvette a Valledupar birtokot, valamint még kilenc másikat a környéken. Bár a birtok - amit folyamatosan bővített - kétség kívül fényűző birodalom volt, mára már inkább egy szellemvárosra hasonlít.

Lapozd fel a galériánkat!

Első lépésként újjáépítette és kibővítette a Valldeupar-birtok lakóházát, amit később a Nápoles névre keresztelt át Al Capone emlékére, akit nagyon csodált és akinek az édesapja Nápolyban született. A medencés házhoz egy hatalmas díszes bár is tartozott, valamint egy óriási tévé, és a legújabb videójátékok is helyet kaptak a "férfi részlegen".
Kattints a további képekért!

Ha eddig a kukában landolt a felesleges kávézacc, vagy ha van otthon egy kis instant kávéd, elképesztő dolgot készíthetsz belőle, ami nem mellesleg méregdrága. Íme!

Leadfotó: Getty Images / Eric VANDEVILLE, Forrás

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Home&Design
Lifestyle
Volt már hasonló ügy Magyarországon, és az elkövetőre gyakorlatilag kihívták a rendőrséget. A nyílt wifi-hálózat azonban veszélyes is lehet.
Lifestyle
A Kultkikötő az elmúlt évtizedek során a Balaton-part nyarainak egyik legfontosabb kulturális rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A forró hónapokban számtalan programmal várja a látogatókat, akik...
Utazás
A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. július 13-án szombaton 15 órától július 14-én vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas...