Átadták az Év háza díjat

Egy Dévényi Tamás építész tervei alapján, Sóskúton megépült ház nyerte idén az Év háza díjat, amelyet hagyományosan az építészet világnapján az Építészek Házában adtak át.

Népi építészet

Idén a népi építészet formavilága nyert. Dévényi Sándor, a zsűri elnöke a nyertes épület kapcsán a racionalitást, a tisztaságot, az átláthatóságot, a nyugalmat, az őszinteséget, a rendet, az egyszerűséget, a szűkszavúságot és a harmóniát hangsúlyozta. ,,A forma a végsőkig, a paraszti építészet tömörségéig leegyszerűsített" - fogalmazott.

32 épülettel pályáztak

A Belügyminisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével kiírt Év háza pályázatra idén 32 épülettel jelentkeztek.

Igazi szakmai elismerés

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A Magyar Építész Kamara különdíját egy szigligeti nyaraló kapta, amely Bulcsu Tamás, Fortvingler Éva és Móser Balázs építészek nevéhez fűződik. A Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját egy Kővágószőlősön található hétvégi ház nyerte el, amelynek építésze Borsos Ágnes és Bachman Zoltán volt. Az 500 ezer forinttal járó fődíjat, az egyenként 100 ezer forinttal járó két különdíjat és a további három dicsérő oklevelet, valamint a támogatók ajándékait Szoják Balázs és Dévényi Sándor, a zsűri elnöke adta át. A díjazottaknak Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, valamint Sáros László György DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke gratulált.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!