Miért célszerű okosórát választanod? Ez a modell meglepően sokat tud

A legnépszerűbb okos időmérők jó kis szerkezetek és megkönnyítik a hétköznapi munkát vagy szórakozást. A piacon az Apple és a Samsung termékei között van a legnagyobb kínálat.

Apple-lel a csuklónkon

Természetesen mindegyik okosóra más és más szolgáltatásokat, illetve alkalmazásokat nyújt és az sem mindegy, hogy milyen platformon – Android vagy iOS - használjuk őket. Ha pedig alapból Apple felhasználók vagyunk, akkor nézzük meg melyik Apple Watch verzió a legjobb számunkra.

Apple Watch 3 – észben tartja az egészségünket!

Régóta használjuk az Apple termékeket? Megszerettük az iPhone-t? Először vennénk okosórát? Akkor érdemes egy jó ár-érték arányú (70 – 80 ezer forint közötti árkategóriában mozog az online shopokban) Apple Watch-ot beszerezni, azon belül pedig az Apple Watch 3-as széria, amely ugyanolyan fitneszkövető funkcióval rendelkezik, mint az 5-ös sorozat, valamint van rajta pulzusszámláló, nem beszélve arról, hogy jól összepárosítható az iPhone készülékünkkel.

apple watch egészség ár érték arány

A szívverést figyelő funkció figyelmeztet, ha kiugróan magas vagy alacsony a pulzus. A vészhelyzeti SOS-funkcióval azonnal segítséget hívhatunk telefonon. A légzés applikáció pedig segít felülkerekedni a mindennapi stresszen. Emellett számos más egészségfigyelő app közül választhatunk, amelyek segítenek a rutinok betartásában és céljaink kiteljesedésében.

Apple Watch SE

Az eszköz nagy méretű „Retina” kijelzőjén több mindent nézhetünk egyszerre. Fejlett érzékelőkkel méri, mennyit és hogyan mozgunk. Hatékony funkciókkal óvja egészségünket és testi épségünket. Az Apple Watch SE tehát meglepően sokat tud. Az árak tekintetében pedig 100 ezer forint alatt nemigen találunk terméket. A többi modell mellett az úgynevezett „esésészlelés és a vészhelyzet” – SOS funkció még nagyobb biztonságérzetet ad használójának, mindezek mellett 50 méteres mélységig vízálló. Úszkáljunk vele nyugodtan. A tengerben még az útvonalat is rögzíthetjük, azonban tartsuk be az 50 méteres szabályt, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek.

Apple Watch 6 – az eddigi legjobb Apple okosóra

Akinek még nem volt Apple Watch készüléke, az a 3-as sorozattal kezdje, haladóknak meg nem kérdés, hogy a 6-os verzió ajánlott! Megmérhetjük a véroxigén­szintet egy forradalmian új érzékelővel és a hozzá tartozó applikációval. Könnyen és szinte azonnal készíthetünk EKG t bárhol, bármikor. Gyorsan áttekinthetjük a fitnesz adatainkat a korszerű, mindig bekapcsolt Retina kijelzőn. A zöld, vörös és infravörös LED-ek megvilágítják a csuklónkban futó vérereket, a foto­diódák pedig megmérik a visszavert fény mennyiségét.

apple ios okosóra hátlap

A kapott adatból fejlett algoritmusok meghatározzák a vér színét, amely megmutatja a vérben jelen lévő oxigén mennyiségét. Sőt még fizethetünk ezzel az eszközzel az Apple Pay segítségével, érintésmentesen és bankkártya nélkül. Ugye, hogy milyen egyszerű? Mondjuk a közel 150 ezer forintos árért ez a minimum, meg az Apple termékek sosem voltak pénztárcabarát kategóriában. Aki pedig marad a hagyományos kivitelnél, annak ajánlható az 5-ös sorozat. Egy biztos ezek az újabb modellek már könnyedén kapcsolatba kerülnek az Apple eszközökkel és számos új alkalmazást is magukban foglalnak.

Kerüljük el a korábbi verziókat!

Ahogy a mobiltelefonokra jellemző, hogy a régebbi készülékek nem nyújtanak extra lehetőségeket, úgy az okosóráknál szintén ez a helyzet. Az Apple Watch 1-2-es sorozat már a múlt, nem vízállóak, a jó fitneszkövető funkció csak 3-as, vagy 4-es sorozattól érhető el. Szóval ezek a régebbi verziók csak alapórák, amelyek még az új WatchOS-sel sem kompatibilisek.

Apple Watch mellett szóló érvek

Az Apple Watch akksija igen strapabíró – hasonlóan az Apple készülékeihez – továbbá igen széleskörű applikációs kínálattal rendelkezik, majd 20 000 alkalmazás érhető el, többek között rendelhetünk ételt-italt és nem utolsó sorban az otthoni okoseszközeinket szintén működtethetők vele. Negatívum lehet, hogy kizárólag iOS platformon üzemel, vagyis csak iPhone-nal párosítható. Érdemes továbbá megnézni, hogy az óra a legújabb iOS/WatchOS platformon fut-e, ha nem, abban az esetben az Apple Store-ból frissíteni kell a rendszert. Ahogy korábban említettük ezek a készülékek prémiumkategóriát jelentenek az online shopokban. Ezzel szemben az Androidos-órák fele ennyiért beszerezhetők. Akinek eleve iOS rendszeren futó eszköze van, valószínű, hogy marad az Apple okos óráknál.

Oldalak