Öntsd a növényeidre - Az almaecet hét zseniális felhasználási módja

Ez az alapanyag is sokoldalú.

Az almaecet felhasználása

Az ecet minden háztartásban megtalálható, hiszen amellett, hogy bevethetjük a főzésben, a takarítás során és különböző egészségügyi problémák esetén is hasznos lehet. Egyik legértékesebb változata az almaecet, ami valódi csodaszer, ha a lakás, a kert vagy a kiskedvencek "karbantartásáról" van szó. Máris eláruljuk, mire használhatod.

1. Öblítő helyett

Felejtsd el a különböző vegyi anyagokkal dúsított öblítőket, inkább válaszd az almaecetet! Amellett, hogy egészségesebb és környezetkímélőbb módszer, olyan puhává varázsolja a ruhákat, mint a babapopsi. Kb. 1 dl almaecetet keverj össze 9 dl vízzel, és tegyél bele pár csepp illóolajat a kedvenc aromáid közül. Ezután csak annyi a feladatod, hogy jól összedolgozd a hozzávalókat, és öblítő helyett ezt öntsd a mosógépbe. Az almaecet köztudottan jót tesz a bőrnek, ráadásul az illata is nagyon kellemes.

2. A mellékhelyiségbe

Az almaecet nem csak a ruháidra van jótékony hatással, de a lakás egyik legkényesebb részének, a mellékhelyiségnekl a tisztántartásában is segít. Legalább olyan erős, mint bármelyik méregdrága tisztítószer, csak önts a kagylóba egy pohárral, és hagyd úgy éjszakára vagy egy fél napra. Ha letelt az idő, húzd le és kész! Megöli a baktériumokat, ráadásként pedig isteni illatot varázsol.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!