A legrondább konyhák - Ezeket a hibákat ne kövesd el!

A konyhabútor kiválasztása igen nehéz feladata, hisz otthonunk egyik központi helyisége könnyen a lakás éke vagy szégyenfoltja lehet.

Giccs

A konyha kivitelezésénél inkább vesd el a túlgondolt, giccses megoldásokat, itt a praktikum és az ésszerűség diktáljon. A romantikus vagy régies megoldások, a makettházak és a törökös hangulat kissé túlzás lehet ennél a központi helyiségnél. Ha tetszik ez a stílus, akkor inkább egy semlegesebb bútort dobj fel pár hangulatos kiegészítővel.

Túl modern

Sokan vágynak modern, futurisztikus konyhára, ám pont ez okozza a vesztüket. A steril hatást próbáld meg elkerülni, mindig csempéssz pár otthonos, meleg pontot a konyhába is. A hideg színeket lehetőleg ne párosítsd furcsa fényekkel és túlságosan csillogó felületekkel, hisz így labor- vagy űrhajószerű lesz az összhatás.

A kevesebb néha több

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A színek kiválasztásakor is próbálj meg megállapodni két hangulatos és egymással harmonizáló színnél, hisz ennél több árnyalat keverése már kissé kaotikus, papagájszerű végeredményt okozhat. Ha a konyha adottságaiból kifolyó szögletes vonalakat pár ívvel szeretnéd izgalmassá tenni, azzal nincs baj, ám itt is tartsd meg a mértéket és ügyelj rá, hogy csakis azonos stílusú darabok találkozzanak.

Fotók: housetohome.co.uk

Oldalak