Home&Design

Valójában ezért leszel 7 évig balszerencsés, ha összetörsz egy tükröt

Te is törtél már el tükröt és aggódtál a rád váró balszerencse miatt? Eláruljuk, honnan ered a babona és miért pont 7 év szerencsétlenséget hoz az ügyetlenkedőkre.

Kellemetlen következmények

Biztosan te is ismered a babonát, miszerint ha egy tükör összetörik, akkor az univerzum automatikusan hét év szerencsétlenséggel sújtja az illetőt, akivel a baleset történt. De elgondolkodtál már valaha azon, honnan ered ez a hiedelem és valójában miért pont ennyi ideig büntet bennünket a sors? Nos, mint kiderült, a mítosz egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza. Israel Drazin ókorral foglalkozó könyveiből kiderül, hogy régen a rómaiak úgy tartották, ha valaki belenéz a tükörbe, akkor nem csak saját képét, hanem lelkét is látja benne. Következésképp, ha a tárgy összetörik, akkor a lelkünk is összetörik. Ez eddig rendben, de mi köze a 7-es számnak a lélektöréshez?

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.