5 tipp, amivel elűzheted a szúnyogokat

Lassan ismét beköszönt a nyárias időjárás és ezzel együtt előkerülnek a szúnyogok is. Számtalan módszer létezik arra, hogy hogyan tarthatjuk távol őket az otthonunktól. Most összeszedtünk néhány tippet arra az esetre, ha el szeretnénk kerülni a vegyszerek használatát.

Ki ne szeretné a kellemes hangulatú nyári estéket, amikor sokkal tovább kint maradhatunk a szabadban, ráadásul az ablakokat se tartjuk feltétlenül bezárva. Ilyenkor természetesen rögtön előkerülnek a szúnyogok és olykor még a szúnyogháló sem jelent ellenük biztos megoldást. Szerencsére van néhány természetes praktika, amellyel sikeresen távol tarthatjuk ezeket az apró vérszívókat a lakásunktól.

Citrom és szegfűszeg

A citrom és szegfűszeg illata csodálatos hangulattal tölti meg a lakásunkat, de nem a szúnyogok számára, ugyanis ezzel a kombinációval könnyen házon kívül tarthatjuk őket. A citromot és a szegfűszeget is könnyen beszerezhetjük illóolajok formájában és azután már nincs más dolgunk, mint valamelyik párologtatóba csepegtetni belőlük egy keveset. Az adagolásnál érdemes vigyáznunk, mert könnyen töménnyé válhatnak az elpárolgó olajok.

Fűszernövények

Talán nem is sejtjük, de a cserepekben nevelt fűszernövényeinkkel is távol tarthatjuk a szúnyogokat. A legalkalmasabbak erre a célra a rozmaring, a bazsalikom, az oregánó, vagy a babér. Érdemes ezeket a fűszereket az ablak környékére helyeznünk, így egyszerűen megakadályozhatjuk, hogy a szúnyogok az ablak közelébe jöjjenek.

Vaníliás cukor

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ki ne imádná a vanília illatát, ráadásul nem is kell belőle túl sok. Elég, ha egy zacskó cukrot egy kis tálkába helyezünk és azt egy asztalra vagy az ablak közelébe rakjuk. A vanília illata ugyanis garantáltan távol tartja a szúnyogokat.

Muskátli

A muskátli az egyik olyan kedvelt dísznövényünk, amely amellett, hogy remek dísze lehet a lakásunknak, a szúnyogokat is elriasztja. A jó idő beköszöntével így nincs is más dolgunk, mint néhány cserepes muskátlit elhelyeznünk az ablakainkba és gyönyörködnünk a látványban.

Borsmenta

A borsmenta is egyike azoknak az illatoknak, amik miatt a szúnyogok biztosan nem fognak a közelünkbe jönni. Szintén könnyen beszerezhetjük illóolaj formában és természetesen akár kombinálhatjuk is akár a szegfűszeggel vagy a citrommal, hogy még biztosabb hatást érjünk el.

Fotók: wallpapershd.biz,vapingfuel.com,geraniumsuk.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!