5 súlyos lakberendezési baki, amitől kisebbnek tűnik a lakásod

Az apróbb otthonoknál különösen oda kell figyelni arra, hogyan rendezed be, hiszen egy-egy baki miatt akár négyzetmétereket is veszíthetsz. Cikkünkben összeszedtük az 5 legsúlyosabb hibát, amit soha ne kövess el, ha nem akarod óriásnak érezni magad a parányi szobáidban.

1. Rendezetlen terek

A legnagyobb és leggyakoribb hiba, hogy anélkül halmozzuk tele a szobákat ilyen vagy olyan tárgyakkal, hogy bármiféle rendszert vinnénk a berendezésbe. Ennek az lesz az eredménye, hogy semminek sem lesz helye, minden ki fog lógni a sorból. Szánj időt a rendszerezésre, és csak azokat a dolgokat hagyd a szobákban, amikre valóban szükséged van. Az sem rossz ötlet, ha a cuccaid elrejtésére törekszel: tedd őket az ágy alá, vagy lógass fel a falra dizájnos kosarakat, polcokat, és halmozz rájuk mindent! Így sokkal tágasabb lesz a lakásod.

Lakberendezés zsúfoltság hiba tárgyak arany szín

2. Kevés fény

Egy olyan otthon, ami tele van fénnyel, sokkal nagyobbnak tűnik, mint az, ahol a sötétség uralkodik. Ha valamelyik szobádban mindössze egyetlen ablak van, távolítsd el a közeléből a magas bútorokat, és azonnal szedd le róla a súlyos, sokat takaró sötételőket. Használj világos, könnyű anyagból készült darabokat, hogy a fény szabadon áramolhasson a helyiségbe - úgy fogod érezni, hogy kétszer akkora tered van! Szintén meleg szívvel ajánljuk a spotlámpákat, illetve a süllyesztett lámpákat, és egy jól elhelyezett tükörrel sem lőhetsz mellé.

Hálószoba kevés fény ágynemű lakberendezés

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: Pexels

Oldalak