13 vagyonvédelmi tanács az év vége előtt

A közösségi oldalakon megosztott, nagy értékű karácsonyi ajándékokról készült képek, de a külföldről közzétett bejegyzések is jó ötleteket adnak a betörőknek, tolvajoknak. Íme pár fontos apróság, amire nem árt figyelni, ha nem otthon szilveszterezünk!

Jövő évi projekt

Ha van rá lehetőségünk, cseréljük ki a bejárati ajtót minősített biztonsági ajtóra, és válasszunk minél biztonságosabb nyílászárókat. Megnehezíthetjük a betörők dolgát, ha több, különböző típusú ajtózárat szerelünk fel.

Rácstól a fóliáig

Az ablakon keresztüli behatolás ellen ráccsal, biztonsági üveggel vagy betörés-késleltető fóliával védekezhetünk. Célszerű felszerelni az ablakokra kilincszárat is, kiegészíthető védelemként pedig elektronikai jelzőrendszert, mozgás- és nyitásérzékelőket, távfelügyeleti rendszert telepíteni.

Létra helyett

Mivel az elkövetők gyakran a ház környékén található eszközöket, ablakhoz közel álló ágakat, kerítéselemeket használnak a bejutáshoz, ezeket az eszközöket mindig zárjuk el, az ablakhoz közel álló ágakat pedig vágjuk vissza.

Zárd az ajtót!

A lakásajtót, kaput akkor is tartsuk zárva, amikor otthon tartózkodunk.

Ne az ajtó mellett tartsd

Értéktárgyainkat – táskát, kocsikulcsot, pénztárcát, igazolványokat – ne hagyjuk a bejárati ajtó, a nyitott ablak közelében.

Árulkodó postaláda

Ha hosszabb-rövidebb időre elutazunk, kérjük meg valamelyik ismerősünket vagy egy polgárőrt, hogy távollétünkben ürítse ki a postaládánkat.

Fotó: g-h-r.ca

Oldalak

Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.