Egy életmentő változtatás, ami végleg rendbe hozta az olajos bőrömet

Soha nem gondoltam volna, hogy ez a dolog fog segíteni, de mivel nekem bevált, megosztom veled is a praktikát.

Az olajos bőr átok

Mindig nagyon irigyeltem azokat, akik száraz bőrtípussal rendelkeznek, hiszen - véleményem szerint - könnyebb intenzíven hidratálni, mint visszafogni a túlzott faggyútermelődést, és rendbe tenni a zsíros arcot. Egész eddig úgy gondoltam, hogy azok a termékek, amik csökkentik a kifényesedést, mattítanak, hámlasztanak jót tesznek a bőrömnek, pedig a dolog nem ilyen egyszerű, korántsem.

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk alakítani a szépségápolási rutinunkat, első körben meg kell értenünk, hogyan működik a zsíros típus. Alapvetően a bőr azért termel faggyút, mert így biztosítja a megfelelő hidratáltságot. Képzeljük el, hogy a különféle mattító termékek használatával tulajdonképpen csak dehidratáljuk a bőrünket, ezért nem hogy csökkentjük az olajosodást, hanem épp ellenkezőleg: növeljük.

Rengeteg praktikát, trükköt és krémet próbáltam ki az évek során, de azt tapasztaltam, hogy hiába a minőség és a magas kategória, a jó összetevők és alapanyagok, nem változtatnak az arcom állapotán hosszútávon. Ekkor fogadtam meg szakember tanácsát, amit először el se akartam hinni, sőt, egyenesen megijesztett. Semmi bonyolultra vagy költségesre nem kell gondolni, inkább valami olyanra, amit biztos nem használna senki, aki zsíros bőrrel rendelkezik, pedig pont ez a titok nyitja, és a megoldás kulcsa.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak